Aangepaste Immoweb-tarieven tijdens de Coronacrisis.

Boodschap aan de vastgoedprofessionals over de maatregelen die Immoweb neemt

We hebben de laatste dagen en weken met honderden klanten contact gehad. Hoewel elke situatie anders is, zijn de algemene bevindingen voor u allemaal hetzelfde: er zijn geen bezoeken mogelijk, wat een impact heeft op uw omzet. Toch heeft u ons laten weten dat u bereid bent om in contact te blijven met uw klanten en dat u nog steeds digitaal zichtbaar bent.

Wat we vooral zien is uw bereidheid om met volle moed terug aan de slag te gaan zodra deze crisis achter de rug is en de markt zich herstelt.

Maar wat ook naar voren komt, is de noodzaak om in deze situatie verenigd te blijven. Daartoe heeft Immoweb aan het begin van de week een reeks maatregelen genomen, waaronder gratis verlenging van zoekertjes, 35 % korting op de GOLD- en PLATINUM-packs en uitstel van betaling van de facturen van april en mei naar de herfst.

Gezien de ernst van de crisis voor onze klanten, hebben we besloten om de korting op de packs te wijzigen naar een reductie van 50 %. (Voor de maand mei zullen we de duur van de lockdown-periode verder afwachten. De 35 % korting blijft op dit moment wel een gegeven). Dit zal Immoweb in staat stellen om ALLE zoekertjes online te houden om zo de panden en agentschappen naar voren te brengen en zo het einde van de lockdown voor te bereiden. De financiële lasten voor de klanten voor dit jaar worden aanzienlijk verminderd en dankzij de betalingstermijn in de nabije toekomst tot nul teruggebracht.

Om hiervan te kunnen genieten, moet elke klant om technische redenen de maatregelen van zijn keuze in het systeem aangeven. Velen van u hebben dit online formulier al ingevuld, waarvoor wij u danken. In dit geval hoeft u het natuurlijk niet opnieuw in te vullen.

Om misverstanden te voorkomen, zijn hier enkele standaardsituaties van makelaars en wat er met hun Immoweb-factuur gebeurt:

Situatie 1

 • U heeft 10 zoekertjes online die verlopen tussen maart en eind april.
 • U heeft geen publiciteitsproducten (display) op Immoweb staan.
 • U denkt nog 5 zoekertjes te plaatsen in april en mei.

Oplossing:
✔️ De 10 zoekertjes worden gratis met 2 maanden verlengd. Voor de 5 zoekertjes betaalt u de gebruikelijke prijs, zonder minimumfactuur (bekend als het comfort pack).
✔️ Bovendien kan u de facturen voor de maanden april en mei respectievelijk pas eind september of oktober betalen.
Dus u betaalt momenteel NIETS en uw factuur is in totaal beduidend lager.

Geïnteresseerd? Registreer uw aanvraag via de onderstaande knop.

Situatie 2

 • U heeft 10 zoekertjes online die eindigen in mei.
 • U heeft voor € 150 per maand aan publiciteitsproducten (display) op Immoweb.
 • U zal geen zoekertjes online plaatsen in april en mei.

Oplossing:
✔️ Voor zoekertjes die in mei verlopen, zal Immoweb, afhankelijk van de duur van de crisis, beslissen of ze gratis verlengd zullen worden. Het spreekt voor zich dat, wanneer de crisis blijft duren, ze uiteraard verlengd zullen worden.
✔️ De factuur voor displayproducten wordt verlaagd tot 80% van het bedrag (€ 120 in plaats van € 150). Als dit toch nog een probleem is en u denkt dat het behoud van deze publiciteit geen goed idee is, gelieve dan contact op te nemen met uw Account Manager of onze klantendienst. Het product kan dan deels of helemaal geannuleerd worden.
Aangezien u geen zoekertjes publiceert in april en mei, ontvangt u hier geen factuur voor. U hoeft dan enkel nog uw keuze te maken voor de display.
✔️ In ieder geval hoeft u op dit moment niets betalen!

Geïnteresseerd? Registreer uw aanvraag via onderstaande knop.

Situatie 3

 • U heeft een GOLD- of PLATINUMPACK en een visibiliteitspack, voor een totaal van € 600.
 • U heeft voor € 200 aan publiciteitsproducten (display).
 • U zal in deze periode niet veel nieuwe panden publiceren, maar uw zoekertjes van voor 13 maart zullen online blijven omdat ze niet verkocht zijn.

Oplossing:
✔️ Mijn forfait en packs worden aangerekend aan 50% van de gebruikelijke prijs (dus € 300) voor april.
✔️ Display gaat naar € 160 per maand. Voor mijn display kan ik mijn Account Manager bij Immoweb vragen om het eventueel aan te passen, afhankelijk van wat u wenst te behouden of niet.
✔️ U zal dus maximaal € 460 betalen in plaats van € 800 voor de maand april. Voor de maand mei wachten we nog de duur van de crisis af.
✔️ In ieder geval hoeft u tot eind september en oktober niets te betalen voor de diensten van respectievelijk april en mei.

Geïnteresseerd? Registreer uw aanvraag via de onderstaande knop.

Samengevat

Om onze klanten tijdens de crisis te ondersteunen heeft Immoweb daarom proactief diverse maatregelen genomen. Die bestaan uit:

Geen forfait

 • Zoekertjes die op Immoweb staan en die in maart en april aflopen, worden gratis verlengd.
 • Voor nieuwe zoekertjes die op Immoweb worden gepubliceerd, worden kosten wel in rekening gebracht, maar de minimumfactuur is niet meer van toepassing gedurende de maanden april en mei.
 • Deze facturen zijn te betalen in september en oktober.

Forfait + visibiliteitspack

 • Visibiliteitspacks en forfaits voor april zijn betaalbaar tegen 50% van het totaalbedrag (d.w.z. 50% korting). Voor de maand mei blijft minstens de 35% van kracht, afhankelijk van de duur van de crisis.
 • De rekeningen van april en mei kunnen in september en oktober worden betaald.

Displaycontracten

 • Een korting van 20% op facturen voor april en mei.
 • De facturen van april en mei kunnen in september en oktober worden betaald.
 • U kan ook direct contact opnemen met uw Account Manager om een wijziging in uw planning te bespreken indien gewenst.

We hopen dat dit enige duidelijkheid heeft geschept. Indien u verdere vragen heeft, zijn we steeds bereikbaar. Wij bevestigen nogmaals onze bereidheid om samen te werken in het post-Coronavirus tijdperk.

Om dit te doen werkt ons team onvermoeibaar door en zal het ook begeleiding voorstellen naar de RELAUNCH toe.

Voor het Immoweb team, Valentin Cogels CEO