Gesponsord modern white kitchen

Ramen en deuren krijgen steeds meer aandacht in de woning. Niet verwonderlijk, met de hoge isolatie-eisen en keuzeweelde in materialen, kleuren en designs. Benieuwd naar de top 5 van trends? We zetten ze graag op een rijtje.

Black is back

Ramen zijn vandaag beschikbaar in zowat alle kleuren van de regenboog, toch is vooral zwart bijzonder in trek. Omdat het past bij de meeste stijlen? Omwille van de tijdloze elegantie? De veiligste keuze? De vuistregel is simpel: donkere ramen contrasteren het mooist met een lichte gevel. Omgekeerd ook, trouwens. Uiteindelijk bepalen de ramen de aanblik van je hele gevel. En zwart word je niet snel beu. Wellicht anders dan bij je droomkleur. Turquoise schrijnwerk? Kan perfect, maar heb je ook aan de doorverkoopwaarde gedacht?

Mix & match

Zo gaat het vandaag ook met je ramen en deuren. Het hele buitenschrijnwerk verplicht in dezelfde kleur of materiaal is voltooid verleden tijd. Als je houdt van een mooie, zware houten voordeur, combineer die dan gerust met slanke pvc of alu raamprofielen, eventueel zelfs met een houtnerf om in de sfeer te blijven. In principe kan het allemaal. Kies uiteraard zorgvuldig en beperk je tot twee materialen. Het is niet de bedoeling om van je gevel een verticale showroom te maken.

Ultrastrak van buiten, meer licht binnen

De zijkant van een muuropening noemen we de dagkant. Het raam wordt meestal in of op de dagkant gemonteerd. Maar àchter de dag geplaatst is er minder profiel zichtbaar, wat zorgt voor een groter glasoppervlak. Met als gevolg niet alleen een strakke en moderne aanblik, maar ook meer lichtinval: goed voor je comfort én gezondheid!

De charmante retrotoets

Mijmer je weleens over het slanke stalen raam van weleer, met zijn industriële look? Voor de liefhebbers ontwikkelde Profel een variant … in hoogwaardig aluminium: Stratolo.  Compleet met de typische fijne schuine zijden en glasverdelingen en standaard beschikbaar met dubbel glas of drievoudige beglazing is Stratolo ook geschikt voor BEN-woningen. Wind, water en stof? Geen zorgen, dankzij de drievoudige dichting. Die bovendien zorgt voor een sterke akoestische isolatie.

De combo: aluminium en pvc in één

Vanbuiten de elegantie van aluminium, vanbinnen de prestaties van pvc. Kiezen tussen het budgetvriendelijke pvc of hoogwaardige aluminium hoeft niet meer met MATO, het raam dat de keuze biedt tussen dubbele of driedubbele beglazing en een modern-strakke of klassieke retro-vleugel. Nieuw is het tot in de kern zwart gekleurd profiel. Met de unieke structuurfolie aan de binnenzijde en de speciale coating aan de buitenzijde, moet je al een kennersoog hebben om het verschil te zien.

De trend die perfect bij jou past?

Ontdek hem bij je lokale verdeler! Vind een expert bij jou in de regio.

Zoek een expert

Meer artikelen