Leestijd: 2 min

Wat is een Pegboard?

Van alle trendy objecten van dit jaar is het Pegboard ongetwijfeld het belangrijkste. Eenvoudig, moduleerbaar, personaliseerbaar en multifunctioneel: dit geperforeerde paneel heeft tal van kwaliteiten! Wij leggen ze haarfijn uit.

Zo werkt een Pegboard

Een Pegboard is eigenlijk niets meer dan een eenvoudig paneel dat geperforeerd is met kleine gaatjes. Het is meestal gemaakt van hout, maar kan ook van kunststof of metaal worden vervaardigd. Op zich lijkt zo’n bord niet erg interessant… tot je er kleine haakjes aan toevoegt! Zo wordt deze eenvoudige plank omgevormd tot een hypermoduleerbare en personaliseerbare opbergruimte.

Het voordeel van het Pegboard is dat je de grootte van het paneel kunt aanpassen aan je behoeften. Ook kun je de opbergonderdelen naar wens organiseren, precies zoals jij het wil.

Het Pegboard, welbekend bij doe-het-zelvers

Doe-het-zelvers zijn al langer vertrouwd met het Pegboard en zijn er weg van. Op deze panelen kunnen ze al hun gereedschap een plaats geven om het indien nodig in enkele seconden te vinden. Zo verspillen ze geen tijd met zoeken in een donkere en rommelige gereedschapskist.

Waar plaats je een Pegboard?

Een Pegboard is erg praktisch en nuttig in de buurt van een bureau. Je kunt het gebruiken om je bureau rommelvrij te houden en tegelijk je muur te decoreren. Een plantje, een pot met Bics, Post-its… Je geraakt het er allemaal op kwijt. Een Pegboard past trouwens in elke kamer. Mits je de juiste grootte voor de gaten kiest, kun je het gebruiken als:

  • een bibliotheek om boeken op te plaatsen

  • een opbergrekje of kapstok in de inkomhal

  • een handdoekdroger in de badkamer

  • een juwelenrek in de slaapkamer

  • een rek voor kruiden of keukengerei

Kortom, voor elke kamer een toepassing!

Doe-het-zelver? Maak je eigen Pegboard

Een Pegboard is eigenlijk eenvoudig zelf te maken. Er bestaan voorgeboorde panelen die je gewoon in je doe-het-zelfwinkel op maat kunt laten snijden. Daarna kun je het personaliseren door accessoires toe te voegen. De keuze aan mandjes, rekjes en accessoires om aan je Pegboard te bevestigen, is eindeloos. Bovendien kun je je Pegboard aan al je persoonlijke wensen aanpassen:

  • Gebruik verschillende houtsoorten om je Pegboard te maken

  • Schilder bepaalde delen van het paneel

  • Schilder de houten tappen waaraan je je accessoires gaat ophangen

  • enz.

Ben je een echte doe-het-zelver die geen schrik heeft om de handen uit de mouwen te steken? Dan kun je je Pegboard ook zelf maken! Zo bepaal je zelf de afstand tussen de gaten en maak je je Pegboard volledig op maat van je behoeften.