Leestijd: 1 min

Zichtbaar beton in je interieur

Zichtbaar beton, een economische keuze

Wie zichtbaar beton kiest, kiest een goedkope oplossing. Je moet immers veel minder budget voorzien voor de afwerking omdat de betreffende ruimtes niet gepleisterd of geschilderd moeten worden. Daardoor houd je meer geld over voor andere dingen.
Toch is er ook een nadeel: wil je het beton zichtbaar laten, dan moet de bekisting perfect uitgevoerd zijn! Dat vraagt een meer verzorgd afwerkingsniveau. Je kunt dus maar beter een beroep doen op professionals.

Een plafond in holle betonelementen
Nog een tip om de kosten te beperken: holle betonplaten. In dit geval gaat het niet om gegoten tegels maar om prefabelementen die simpelweg geplaatst worden om een vloer te creëren.

Het voordeel
Het beton zal esthetischer en gladder zijn omdat het in een fabriek is gemaakt en niet op de werf. Maar opgelet: dat moet je bij de bestelling specifiëren, anders krijg je verschillen in afwerking.

Het nadeel
Lichtpunten, verluchtingsopeningen, elektriciteitskabels en technische onderdelen, alles moet op voorhand bepaald zijn want met beton boor je niet zomaar een gat om een kabel door te steken.

Een muur in sierbeton
Beton biedt tal van afwerkingsmogelijkheden:

Met houten planken: je kunt dan spelen met de grootte en oriëntatie van de planken om een meer grafische of esthetische afwerking te krijgen. Het oppervlak krijgt in dit geval een lichte structuur met houtprint.

Glad bekistingspaneel: in dit geval kun je spelen met: