Gesponsord

Om de dagelijkse stress te ontvluchten en volledig tot rust te komen, is er niets beters dan een perfect ingerichte thuis waar je je goed voelt. Deze inrichtingstips geven je welzijn een boost.

Wat is er leuker dan na een lange werkdag thuiskomen in de warmte en het welzijn van je eigen huis? Maar optimaal welzijn in je cocon bereik je niet zomaar. Geen schrik: je hoeft geen cursus feng shui of Marie Kondo te volgen. Een paar eenvoudige tips, spelen met kleuren en materialen: meer is er niet nodig om van je huis een thuis te maken. 

1.    Een strak design

Om ten volle tot rust te komen, kies je best voor een strak interieur. Ruimtes boordevol meubels of allerlei soorten decoratie nodigen niet echt uit om te ontspannen. Al is het maar omdat je zo’n inrichting kunt beschouwen als een soort visuele vervuiling, wat uiteraard belastend is voor de hersenen. Ga dus voor een minimalistisch maar warm interieur, waar je alles gemakkelijk een plaatsje geeft en waar je over alle ruimte beschikt om op je gemak te bewegen.

2.    Natuurlijke materialen

Qua welzijn is ‘één worden met de natuur’ niet zomaar een leuze. Ga dus voor natuurlijke materialen zoals hout. Hout geeft altijd een warme toets aan je interieur, ongeacht of je het gebruikt in een Scandinavische stijl met natuurlijk hout of in een modern design-interieur. Eenzelfde warm effect bereik je met stoffen in je interieur. Vergeet ook niet wat planten te plaatsen: deze zorgen voor een groene toets én verbeteren de luchtzuiverheid.

3.    Optimaliseer je ruimte 

Wist je dat de gemiddelde Belgische woning steeds kleiner wordt? Sinds 2016 wonen we gemiddeld op een ruimte van minder dan 100 m2. En wie kleinere ruimtes zegt, zegt optimalisatie van ruimtes. Elke vierkante centimeter telt. Om je goed te voelen is het dus belangrijk om alle beschikbare ruimte te benutten. Een mansardedak, een ruimte onder de trap, de zolder, … Al deze ruimtes kunnen zo ingericht worden dat je ze omtovert in eenvoudige opbergkasten of in een volwaardige kamer.

4.    Opruimen & wegsteken

Weinig zinvol: een goed benutte maar slecht gebruikte ruimte. Of anders gezegd: opgeruimd staat netjes! Aangezien een mooi opgeruimde woning rust en kalmte brengt, is het belangrijk dat alles een eigen plaats heeft. Heb je onvoldoende opbergruimte? Er bestaan tal van inrichtingsmogelijkheden op maat, zonder dat je je er blauw voor betaalt.

5.    Licht

We durven het wel eens te vergeten, maar licht is essentieel voor ons welzijn. Vooral natuurlijk licht, maar ook de lichtsfeer van elke ruimte. Een slaapkamer bijvoorbeeld krijgt niet dezelfde verlichting als een keuken of badkamer. Sta dus voldoende lang stil bij het lichtontwerp van je woning, bijvoorbeeld met behulp van geconnecteerde verlichting. Zo creëer je een sfeer die je welzijn ten goede komt en rust brengt.

Wil je ook graag het welzijn in je woning verhogen met inrichting of kasten op maat?

Ontdek al onze opbergoplossingen en inspirerende voorbeelden op eggo.be.

Meer info hier

Meer artikelen