Gesponsord

Aluminium is een zeer licht, roestvrij en oersterk materiaal dat makkelijk vorm te geven is. Bovendien worden aluminium profielen niet aangetast door UV of vocht, rotten niet en trekken niet krom. Aluminium schrijnwerk heeft een zeer lange levensduur en is tevens oneindig recycleerbaar.

Deze eigenschappen geven je heel veel vrijheid qua vorm, stijl en kleur en maken zowel hoge inkompartijen, grote oppervlaktes met een maximale lichtinval, als complexe en niet-standaard constructies mogelijk. Veranda’s, koepels of gewone ramen en deuren dienen niet meer versterkt te worden. 

Aluminium schrijnwerk is oneindig recycleerbaar. Wist je trouwens dat Sapa gebruik maakt van profielen die voor minstens 75% bestaan uit gerecycleerd post-consumer scrap? Dit zijn aluminium ramen, deuren en gevels die gerecupereerd worden uit bestaande gebouwen.

Kies voor een bouwpartner met visie!

Kwaliteit van productie tot plaatsing

Dankzij de verticale integratie van de Hydro-groep verloopt het volledige productieproces van onze profielen in eigen beheer: ontginning van het aluminium, recyclage, ontwerp van profielsystemen, extrusie van aluminium profielen, thermisch isoleren en lakken. Daarbij wordt er nauwlettend op toegezien dat de materialen van begin tot einde voldoen aan hoge kwaliteitseisen. De profielen komen moeiteloos tegemoet aan de strengste nationale, Europese en internationale normen inzake kwaliteit en veiligheid. Onze profielen worden bovendien getest door onafhankelijke, erkende instituten, zijn ATG gekeurd en CE conform. Jouw waarborg voor kwaliteit.

Getest en goedgekeurd

Alle raam- en deurprofielen van Sapa worden grondig getest op lucht- en waterdichtheid, sterkte tegen wind en geluidsdichtheid. Ze beantwoorden aan de eisen van de Belgische Unie voor Technische Goedkeuring in de Bouw (ButgB) en voldoen aan de Europese normen. De proeven worden voor België uitgevoerd onder toezicht van de UG (Universiteit Gent) of door het WTCB

(Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor de Bouwnijverheid). Ook in het buitenland werkt Sapa samen met erkende testinstituten.

Eigen ontwikkelingsafdeling (ISO 9001)

Sapa heeft een technisch performant studiebureau dat instaat voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten die voldoen aan je behoeften. De ontwikkelingen worden getest in het eigen kenniscentrum in Lichtervelde (West-Vlaanderen).

Meer artikelen