Leestijd: 1 min

Ben jij al vertrouwd met kleurtherapie?

Kleurtherapie is een harmoniserende alternatieve therapie die kleuren gebruikt om de energiebalans te herstellen. Elke kleur heeft een eigen golflengte die een invloed zou hebben op celniveau. Deze wellnessmethode past gekleurd licht op reflexzones, chakra’s of meridianen om ons lichaam en onze geest te stimuleren.

De betekenis van kleuren bij kleurtherapie

Kleuren regelen onze emoties en hebben invloed op onze moraal. Dit zijn hun effecten:

  • blauw = blauw werkt rustgevend en kalmerend. Ideaal dus voor onrustige personen.

  • geel = geel is de kleur van de energie en werkt dus stimulerend.

  • rood = rood werkt dynamiserend. Deze kleur wordt tevens beschouwd als beschermend.

  • groen = groentinten symboliseren de natuur en brengen je weer in balans.

Kleurtherapie in je badkamer

Kleurtherapie vindt nu ook zijn weg naar onze badkamers: zo bestaan er kleurtherapiesets voor het bad, alsook handdouches en regendouches met geïntegreerde ledverlichting, die je kunt regelen volgens je humeur.

Voeg daar nog een massagebad of jetdouche aan toe om te genieten van een kleine massage en werk af met een streepje muziek en enkele druppels essentiële oliën. Zo geniet je een echte wellnessruimte bij je thuis.

Een kleurtherapielamp kopen

Kleurtherapie kun je niet alleen gebruiken in de douche. Er bestaan vandaag de dag tal van lampen voor kleurtherapie die je kunt installeren in je slaapkamer of salon. Een andere mogelijkheid is een kleurtherapiebril. Deze bril wordt geleverd met verschillende kleurcovers. Door de bril een of twee keer per dag gedurende 15 tot 20 minuten op te zetten, kun je je vitaliteit versterken of juist tot rust komen door spanningen en stress weg te nemen.