Gesponsord

Concrete House is een ruwbouwaannemer die hedendaagse energiezuinige en energieneutrale woningen wind- en regendicht bouwt in beton. Werken met beton biedt hier tal van aantrekkelijke voordelen op vlak van architectuur, indeling, energiebesparing en duurzaamheid.

Beton ontziet het milieu

Beton werd lange tijd als milieubelastend aanzien maar recente studies tonen het tegendeel aan. In tegenstelling tot vele andere bouwmaterialen wordt beton lokaal geproduceerd wat vervuilende transporten vermijdt. Bovendien heeft beton een lange levenscyclus en is het volledig recycleerbaar. Ook naar schadelijke uitstoot toe is recent bewezen dat beton milieutechnisch gezien zelfs beter scoort dan hout. Om deze redenen wordt beton ook veel gebruikt bij openbare gebouwen, de aanleg van publieke ruimtes en de productie van stadsmeubilair.

Het Concrete House bouwprocedé

Concrete House werkt met prefab betonwanden. Dit zorgt voor een stevige en stabiele constructie die moeiteloos de tijd doorstaat. Het biedt veel flexibiliteit naar indeling toe omdat met deze platen grote overspanningen mogelijk zijn met minder dragende binnenmuren. De prefabricage van de wanden in de fabriek zorgt dat er voor de constructie minder tijd nodig is op de werf. Een wind- en waterdichte ruwbouw in beton is dan ook veel sneller klaar dan een traditioneel gebouwde woning. We spreken hier over een realisatietermijn van slechts 2 maanden. Tevens zijn de betonnen wanden en plafonds zeer glad, zodat bepleistering overbodig wordt. Hierdoor wordt ook de bouwtijd voor de afwerking flink ingekort. De woning in klaar voor bewoning in amper 6 maanden.

Compact bouwen, actueler dan ooit

Concrete House hanteert het principe van compact bouwen. Compactheid heeft niet noodzakelijk te maken met de grootte van de woning, maar wel met de vormgeving. Compactheid slaat op de verhouding tussen het woonvolume en de warmteverliesoppervlakte aan de buitenzijde. Hierdoor kunnen ook grote bouwvolumes compact gerealiseerd worden. In elk geval staat compact bouwen gelijk aan minder warmteverliezen en lagere energiefacturen.

Beton is een tijdloos en duurzaam bouwmateriaal.

Wil je hier meer over weten? Bezoek snel een van onze kijkwoningen voor meer informatie.

Bezoek onze kijkwoningen

Meer artikelen