Leestijd: 2 min

De voordelen van een dubbele wastafel in de badkamer

De sleutel tot een trendy badkamer? Denk in tweevoud. Een dubbele wastafel draagt bij tot het design van je badkamer. Maar welke voordelen biedt een meubel met twee wastafels nog meer?

De keuze tussen een of twee wastafels

Heb je een partner of een kroostrijk gezin? Dan is er geen twijfel mogelijk en moet je een dubbele wastafel plaatsen.  Zo kunnen er meerdere personen tegelijk in de badkamer terecht en dat is bijzonder praktisch. Zo vermijd je ochtendfiles in de badkamer wanneer iedereen zich moet klaarmaken om naar het werk of naar school te gaan. Bij een koppel hebben beide partners hun eigen ruimte met hun eigen producten. 

Wie een dubbele wastafel wil, kiest automatisch voor een groter badkamermeubel, met twee keer zoveel opbergruimte en dat is iets waar je nooit teveel van kunt hebben in de badkamer. Nog een voordeel: als een van de wastafels verstopt is of lekt, kan je gewoon de andere gebruiken.

Maar ondanks al deze voordelen zal je uiteindelijke keuze niet alleen worden bepaald door je behoeften, maar ook – en vooral – door de beschikbare ruimte in je badkamer.

De nadelen van een dubbele wastafel

Hoewel een dubbele wastafel heel wat voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen aan verbonden… Zoals reeds vermeld, moet je een groter meubel kiezen en dat heeft natuurlijk zijn prijs. Bovendien betekent twee wastafels ook dat je  twee kranen, twee watertoevoeren en twee waterafvoeren nodig hebt. Is je budget eerder beperkt? Dan opteer je misschien toch beter voor een badkamer met enkele wastafel. 

De keuze van de wastafel

Vandaag de dag is er een enorme keuze aan wastafels. Profiteer van de gelegenheid om met verschillende stijlen te spelen en je eigen sfeer te creëren.

  • Materiaal: een wastafel in email, glas of steen?

  • Vorm: een vierkante, rechthoekige of ronde wastafel?

  • Plaatsingstype: een opzetwastafel, inbouwwastafel of onderbouwwastafel?

De keuze van de kraan

Ook hier is er keuze te over: een vaste kraan op de wastafel, een vaste kraan op het meubel, naast de wastafel, of een kraan geïntegreerd in de muur. Voor een stijlvol geheel, aarzel niet om contrasterende kleuren of materialen te kiezen voor de wastafel en de kraan. Opteer bijvoorbeeld voor een witte wastafel met matzwarte kraan of een wastafel in ruwe steen met een mooie vergulde kraan. Dat is momenteel erg ‘in’.