Leestijd: 2 min

Decoratie-ideeën voor een kamer met hotelallures

Wie op hotel gaat, kan meestal niet wachten om de kamer te ontdekken waarin je zult overnachten. Meubilair, beddengoed, decoratie en sfeer van de kamer… Alles wordt nauwkeurig bestudeerd. Wil je diezelfde sfeer naar je eigen slaapkamer vertalen om ook thuis een vakantiegevoel te creëren? Ontdek dan onze tips.

Een echt hotelbed

We kunnen het niet ontkennen: het eerste dat we doen als we in onze hotelkamer aankomen, is het bed testen. Is het zacht genoeg? Ligt het niet te hard? De charme van een hotelbed schuilt in verschillende aspecten:

  • een kingsize bed: niets beters dan een XXL-bed om je als in een hotel te voelen. Een 2-persoonsmatras waar je zowel in de lengte als in de breedte kunt slapen zonder je metgezel te hinderen.

  • een boxspring: dit is een houten kist bekleed met stof of zelfs leder waarop de matras wordt gelegd. Het geeft je bed meteen een luxueuze uitstraling. Een kleine extra troef van een boxspring is dat je matras hoger ligt dan bij een klassiek bedframe.

  • een hoofdbord: voor een bed dat de grootste hotels waardig is, moet je absoluut een hoofdbord voorzien. Dat bord is vaak gestoffeerd en geeft je bed op slag een extra comfortabele toets. Een hoofdbord is niet alleen esthetisch maar ook erg praktisch om tv te kijken of een boek te lezen.

  • de kussens: last but not least is er de keuze van het hoofdkussen. Verenkussen of ergonomisch kussen? Voorzie in elk geval een hele reeks van kussens in alle maten en in verschillende kussenslopen om de luxe van een hotelkamer te evenaren.

Keuze van het beddengoed

Nog een belangrijk aspect voor wie zich echt in een hotel wil wanen, is de keuze van het beddengoed. Geef de voorkeur aan een kwalitatieve en kreukvrije stof. Hotellakens voelen doorgaans zijdezacht en erg aangenaam aan, maar ze zijn vooral onberispelijk. Plooien zijn dus uit ten boze.

En wat de kleur betreft, doe je er goed aan om motieven te vermijden of te beperken tot de kussens. Opteer daarom voor hagelwitte (niet grijswitte) lakens die heerlijk ruiken naar de wasserij. Een bedsprei of plaid is de ideale finishing touch voor je bed.

Je kamer decoreren

Voor de sfeer kun je kiezen uit twee mogelijkheden:

  • hetzij een erg lichte en sobere kamer. Dat hoeft geen klinisch wit te zijn: je kunt ook met grijs- of beigetinten spelen voor een heldere en rustgevende ruimte.

  • hetzij een ‘conceptsfeer’: in dat geval werk je een muur van de kamer af met een diepe, donkere kleur die je bijvoorbeeld laat terugkomen in het bedframe, de kussenslopen of de sprei.

Wat het meubilair betreft, voorzien je indien mogelijk een fauteuil en een mooie salontafel om een leeshoekje te creëren of, beter nog, een mooie kaptafel om jezelf op te maken in de ochtend. Wie daarvoor onvoldoende ruimte heeft, kan zich tevreden stellen met twee identieke nachtkastjes aan beide zijden van het bed en een hoogpolige vloermat voor een onovertroffen zachtheid en comfort wanneer je uit bed stapt.