Leestijd: 2 min

Een trendy keuken voor 2020

Keukens worden alsmaar gezelliger en opener, een waar uithangbord voor de sfeer in huis. Al verscheidene jaren vormen ze een centrale plaats in de woning, waar mensen bezoekers ontvangen, koken en het huiswerk van de kinderen opvolgen. Op dat vlak is er weinig veranderd. Qua decoratie heeft 2020 echter enkele nieuwe trends in petto!

Een uitgepuurde keuken

Anno 2020 zijn keukens soberder dan ooit. Een trendy keuken is vandaag de dag eenkleurig en discreet. De nieuwste trend voor keukenkasten bestaat in zo groot mogelijke deuren, waarachter schuiven en rekken verborgen zitten voor meer soberheid en pure lijnen, zonder naden.

En zelfs de handgrepen worden aan het zicht onttrokken of tonen zich zo discreet mogelijk. Deuren waar je op drukt om ze te openen hebben de wind in de zeilen, net als kleine handgrepen in de vorm van lederen riemen.

Nog steeds om discretieredenen zijn de gescheiden vuilnisbakken geïntegreerd in een laag meubel, zodat er geen zichtbare vuilnisbak in de keuken staat.

Een zwarte keuken of niets

Je twijfelt tussen een zwarte of witte keuken? Weet dan dat steeds meer kopers voor zwart opteren. Wie dat niet doet, kiest eerder een pastelkleur of juist heel donkere en diepe kleuren, zoals nachtblauw of smaragdgroen. Voor de afwerking van de deurpanelen krijgt mat de bovenhand op glanzend, dat door velen als te vuilgevoelig wordt beschouwd.

De keuze van het werkblad

Hoewel houten werkbladen nog steeds veel succes oogsten, blijft het werkblad in spaanplaat onklopbaar wat de verhouding prijs/kwaliteit betreft. Bovendien worden de afwerkingen alsmaar realistischer, of ze nu hout, beton of steen nabootsen. Steen vervolledigt trouwens de top drie van de werkbladen. Ook marmer blijft een belangrijke keukentrend in 2020.

Welke keuze je ook maakt, het werkblad moet steeds zo dun mogelijk zijn: trendy werkbladen hebben een dikte tussen 12 en 30 mm, niet meer!

Trends inzake keukendecoratie in 2020: rekken

In 2020 is decoratie het sleutelwoord voor je keuken. En wat is er op dat vlak beter dan een open nis of een rek dat je in de plaats van je hoge meubelen zet? De ideale gelegenheid om je mooiste vaatwerk tentoon te stellen. Aarzel ook niet om een plant of bokalen met bulkproducten toe te voegen. Dat geeft je keuken meer openheid en geeft het gevoel dat je meer ruimte hebt.

Keukens en elektrische toestellen

Geconnecteerde elektrische toestellen vinden maar moeilijk hun weg naar onze keukens. Er is dus weinig nieuws te melden op dit vlak. Wel kiezen consumenten steeds vaker voor toestellen met een A++-label. De zuinigste en minst energieverslindende toestellen worden dus de norm.

Ook voegen steeds meer kopers een miniwijnkast toe aan de lijst met elektrische toestellen.

Keukens en kranen

Kranen worden niet meer beschouwd als een zuiver technisch element maar dragen integraal bij tot de keukendecoratie. Net als bij de deuren van de opbergkasten werpen vooral zwarte keukenkranen en zwarte gootstenen zich op als de nieuwste trend. Ook vergulde kranen en kranen in roze goud doen het erg goed.