Leestijd: 2 min

Goudkleurige accenten in uw interieur, een goed idee?

Goud, koper, messing… Alles is goed, als het maar blinkt.
Goudkleurige accenten zijn overal. Van kussenhoezen tot salontafels en van luchters tot bestek. Het is een trend die u niet over het hoofd kunt zien. Goud-, koper- of messingtinten zijn ideaal om elementen in uw kamer in de verf te zetten. Met ‘in de verf zetten’ bedoelen we echter niet dat u liters en liters goudkleurige verf moet halen om heel uw flat te schilderen. Kleine accenten zijn ideaal. Maar gebruik te veel en u krijgt al snel een kitscheffect.

Alles gaat samen met goudkleur
Goud is een kleur die zich aan alles aanpast en met alle andere kleuren samengaat. In combinatie met donkere tinten, zoals eendgroen of donkerblauw, springt het eruit en geeft het de ruimte een erg elegante toets. Deze goudtint vangt het licht en geeft een erg warme en tegelijk moderne uitstraling aan uw interieur. Hij vormt bovendien een mooi contrast met ruwere bekledingen zoals glad beton. Een goudkleurig voorwerp past ook perfect in een erg zuiver en wit interieur.

Wel dient u de goudkleurige accenten in dat geval te gebruiken op erg eigentijdse lijnen en vormen, om te vermijden dat het geheel te rococo wordt. Toch hoeft u geen neen te zeggen tegen een mooie spiegel met een oude, goudkleurige rand. Alles is een kwestie van evenwicht.

Geen louter siervoorwerp maar een echt architectuurelement
Vandaag de dag deinzen designers en architecten er niet meer voor terug om meer opvallende goudtinten te gebruiken en ze niet meer te beperken tot enkele sierelementen. Heel wat sanitairproducenten bieden naast verchroomde ook vergulde badkamer- en zelfs keukenkranen. Ook lampen en stoel- en tafelpoten lenen zich perfect voor goudaccenten. Aan u om na te gaan welke vervulde elementen u kunnen verleiden en in uw interieur passen zonder het te verzwaren.