Gesponsord

Nieuwe ramen en deuren geven je woning meteen een andere look, zeker als je gaat voor een andere kleur dan de oude ramen. Het is dus een keuze die erg bepalend is en daarom geven we je graag enkele tips.

Kiezen voor contrast?

Heeft je woning een lichte gevel? Dan zorgen donkere ramen en deuren voor een fraai contrast. Ook het omgekeerde is waar, een donkere gevel in combinatie met lichte ramen geeft een erg knap resultaat. Heb je echter een gevel uit baksteen dan is het belangrijk ook de voeg mee te nemen in de keuze, deze bepaalt namelijk 20% van je gevel.

Meegaan met de hype?

Strakke zwarte profielen in aluminium zijn al een tijdje de hype en terecht want ze geven je woning meteen iets extra. Maar denk goed na voor je een beslissing neemt want onze duurzame ramen gaan lang mee dus je moet er nog wel even naar kijken. Bovendien komen zwarte ramen en deuren vrij hard over in een meer natuurrijke omgeving. Een goed alternatief hiervoor is zwartgrijs, umbra grijs of betongrijs. Deze grijze kleuren zijn nog steeds erg strak maar tegelijkertijd toch wat rustiger.

Combineren?

Je hoeft je bij de keuze voor nieuwe ramen en deuren zeker niet te beperken tot één kleur, maar ook in materiaal kan je combinaties maken. Een vaak geziene combinatie tegenwoordig is een houten deur met aluminium ramen, erg stijlvol! Maar ook andere combinaties zijn mogelijk, we geven je hier graag vrijblijvend advies over.

Kan je je echter moeilijk inbeelden hoe een bepaalde kleur van ramen past bij jouw gevel?

Geen probleem, via de raamsimulator zie je meteen welke kleur van ramen bij je gevel past.

Start raamsimulator

Meer artikelen