Leestijd: 2 min

Maak eens een bureauhoek in je salon

Telewerken heeft de wind in de zeilen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om thuis te werken maar niet iedereen beschikt over een aparte bureauruimte. Of je nu thuis werkt of gewoon op het internet gaat om je facturen te beheren, een bureauhoekje is altijd nuttig als je niet op het randje van de salontafel wil werken. Ontdek onze tips voor de inrichting van een bureauhoek in je salon.

De juiste plaats voor je bureau
Zelfs als je je werkruimte maar af en toe gebruikt, moet het een aangename ruimte zijn. Een bureau waar je je goed voelt, is een bureau waar je beter werkt. Het is dan ook essentieel om de juiste plaats te kiezen.

Onze tips:

  • Je computer, gsm en radio hebben elektriciteit nodig. Plaats je bureaumeubel dus bij een stopcontact om te vermijden dat je een verlengkabel door het hele salon moet leggen.
  • Je bureau tegen een muur plaatsen zou meer ‘Feng shui’ zijn en de concentratie ten goede komen.
  • Plaats hem tegen het licht in. Het is niet omdat je je bureau maar af en toe gebruikt, dat je als het ware in een kelder moet werken.

Een geschikte ruimte
Thuis werken was misschien niet voorzien toen je je woning hebt ingericht. Of misschien heb je niet veel plaats. Geen probleem: enkele vierkante meters volstaan. Computers nemen tegenwoordig weinig ruimte in beslag, zodat je geen groot bureaumeubel nodig hebt. Een kleine tafel en enkele rekken kunnen al volstaan. Bij kleine ruimten kun je je bureau in een nis tegen een muur zetten, verbergen in een kast, of – waarom niet – onder de trap…

Een doordachte inrichting
Onze tips voor de keuze van het kantoormeubilair:

  • Een goede stoel om rugpijn te voorkomen
  • Een mooie lamp om donkere dagen – of avonden – te verlichten.
  • Opbergruimtes in je bureau: als je geen plaats hebt om je werkmateriaal in je salon op een rek of in een meubel te stoppen, investeer dan in enkele kisten. Je kunt ze aan het zicht onttrekken wanneer je ze niet nodig hebt en kunt ze weer bovenhalen wanneer je ze nodig hebt zonder dat je salon een rommeltje wordt. ‘Clean Desk’ om het met een Engelse term te zeggen.