Leestijd: 2 min

Maak kennis met zelliges, de trendy Marokkaanse tegels.

Zellige betekent ‘kleine gepolijste steen’ in het Arabisch. Deze vierkante tegeltjes in gebakken aarde komen oorspronkelijk uit Marokko maar vinden ook hier hun weg naar onze interieurs. Steeds meer mensen opteren voor een authentieke en warme stijl. Moderne interieurs met zuivere maar soms iets te steriele lijnen hebben afgedaan. Interieurs met een Boheems, rustiek of etnisch karakter zijn de nieuwe trend.

Zelligetegels

Zelliges zijn groter dan mozaïeksteentjes. Het zijn doorgaans vierkante tegeltjes van 10 x 10 centimeter maar komen ook vaak in andere formaten voor. Er bestaan ook rechthoekige, schelpvormige en zeshoekige zelliges, evenals allerlei andere vormen waarmee je fresco’s of gefriseerde motieven kunt creëren om je keuken of badkamer een Arabische toets te geven.

Leuk aan deze tegeltjes zijn hun onregelmatige vormen en randen, die ze een artisanale look geven. Perfectionisten kunnen zich beter onthouden. Deze onregelmatigheden geven je muur meer diepgang en body.

Nog een troef van deze Marokkaanse gebakken tegels is dat ze erg sterk en eenvoudig te reinigen zijn. De ideale bekleding dus voor de muur boven je keukenaanrecht of voor de tegels van je douchewand of andere delen van de badkamer.

Zelliges in alle kleuren

Het artisanale karakter van zelliges maakt dat elke tegel licht verschillend is. De kleur kan dus licht variëren tussen zelliges onderling. Dat vertaalt zich in een schitterend kleurverloop in de tint van je keuze. Ook kun je zelliges van verscheidene kleuren combineren tot een origineel geheel. De kleur van je zelliges hebben een geverniste afwerking. Die geëmailleerde toets laat de muur in kwestie glanzen.

Kies zelliges in zandkleuren, beige of paarlemoer voor een zensfeer.

Heb je liever een krachtiger en meer uitgesproken effect, ga dan voor zelliges in diepe tinten, zoals smaragdgroen, koningsblauw of zelfs zwart.