Gesponsord

Het zwemseizoen is aangebroken en je geniet met volle teugen van je zwembad. Heerlijk! Maar hoe ziet het nu met het onderhoud? Hierbij een gids die alles aankaart. 

Factoren die van invloed zijn 

Je dient zowel de hygiëne als de kwaliteit van je zwembadwater op peil te houden, houd dus zeker rekening met: het type pomp, de buitentemperatuur, de weersomstandigheden, het aantal gebruikers en de regelmaat van gebruik van je zwembad. Zwembadwater kan je op verschillende manieren zuiveren: met chloor, met ozon, met actieve zuurstof, met een koper-zilverionisator of op basis van zoutelektrolyse. Je zwembadbouwer adviseert je graag welke behandeling beter bij jou past.

Centrale elektrische kast

De besturing van je zwembad kan je volledig overlaten aan een slimme centrale kast, die je het leven veel makkelijker zal maken. Je kan een basis centrale kast aanschaffen of voor een complete elektrische kast kiezen, dan ben je in staat om bijna alle aanwezige systemen van een zwembad te beheren, zoals dat het geval is bij PoolControl. Vraag bij je zwembadbouwer de verschillende opties. Weetje, je kan bij sommige besturingen je complete zwembad domotica aansluiten en alles regelen via een smartphone applicatie. Zo’n besturingskast kan je dus volledig personaliseren met parameters. Erg handig en aan te raden. 

Bij een zwembad hoort een afdekking

Waarom je voor een afdekking moet kiezen voor je zwembad, is snel uit te leggen: 

  • veiligheid rondom je zwembad,
  • beperking van vuil in je zwembad
  • warmteverlies tegengaan. 

Je hebt verschillende opties om je zwembad af te dekken; een automatisch rolluik met isolerende of solar functie; afdekzeilen, veiligheidsafdekking, beweegbare terrassen

Welke afdekking je ook kiest, weet dat het afdekken van je zwembad bescherming biedt tegen vuildeeltjes die in het zwembad terechtkomen. Je verspilt dus minder tijd achteraf in het schoonmaken van je zwembad. 

Een zwembadrobot je beste vriend

Naast een slimme elektrische kast kan je ook een zwembadrobot aanschaffen. Indien je zwembad gladde wanden en afgeronden hoeken heeft, kan een zwembadrobot die zowel bodem als wanden doet je zwembad onder handen nemen. Je kan ook zelf manueel stofzuigen als je sneller de klus wil klaren natuurlijk. Let op, de trappen en eventuele onderwater plages dien je zelf met een zachte borstel wel aan te pakken. 

Graag een kristalhelder zwembad?

Laat je keuze vallen op een onderhoudsvriendelijk zwembad.

Meer info

Meer artikelen