Leestijd: 2 min

Pampasgras, de nieuwe decoratietrend

Gedroogde bloemen waren een tijdlang uit de mode maar maken sinds kort hun comeback. Een van die bloemen is erg in trek: pampasgras. Hoe gebruik je het voor een geslaagde decoratie?

Het succes van pampasbloemen

Pampasgras is een hoge grassoort die we in bepaalde tuinen in kleine groepen terugvinden. In die vorm lijkt het ons eerder wat oubollig dan trendy. Maar doordat je het tegenkomt in alle mogelijke tijdschriften en vooral op foto’s van interieurdesign, kunnen ook wij niet ontkennen dat dit gedroogde gras een zekere charme heeft.

De charme van pampasgras

Terwijl we pampasgras vroeger verweten nogal veel stof te vangen, waarderen we het nu om zijn donzige effect, te vergelijken met dat van een pluimPampaspluimen geven je decoratie een Boheemse en Scandinavische toets. Kamer, salon, keuken… Elke kamer is geschikt voor een boeket gedroogde pampasbloemen. De must: plaats een boeket pampasgras in een artisanale keramische vaas of een vaas in gerookt glas.

Je interieur versieren met pampasgras

Pampasgras werd vroeger gebruikt als decoratie voor huwelijken in landelijke of chique Boheemse stijl. Tafeldecoratie, boog en trouwboeket werden opgefleurd met deze gedroogde bloem. Wil je een beetje van die sfeer in je woonkamer brengen? Dan volstaat pampasgras op zich. Meer dan enkele takjes en een mooie pot heb je niet nodig. Voor een meer verfijnd effect, kun je een boeket samenstellen waar je ook nog andere gedroogde bloemen aan toevoegt. Tot slot bestaan er erg mooie composities om aan het plafond of tegen een muur te hangen om een kamer te decoreren.

Waar vind je gedroogd pampasgras?

Terwijl het enkele maanden geleden nauwelijks te vinden was, zie je pampasgras vandaag de dag zowat overal opduiken. Je kunt ongetwijfeld terecht bij je bloemist. Ook decoratieen meubelwinkels hebben de trend opgepikt en bieden alsmaar meer gedroogde bloemen aan, waaronder ook pampasgras. Bovendien is pampasgras eenvoudig te planten en vergt het weinig onderhoud. Je kunt het dus gemakkelijk thuis laten groeien en laten drogen.