Leestijd: 1 min

Praktisch advies: onderhoud uw PVC-frames

PVC-frames zijn gemakkelijk te onderhouden met zeepwater of gewone schoonmaakproducten. Als er een zware reiniging nodig is, gebruik dan uw eigen reinigingsmiddel.

Begin met een zware WAARSCHUWING: Behandel de frames niet met alcohol, nitrocelluloselakken, verfverdunners of organische oplosmiddelen zoals aceton, methanol of methyleenchloride. Reinigingsmiddelen die schurende elementen bevatten zijn ook niet toegestaan!

Raamreiniging
Maak de ramen zo vaak mogelijk schoon. Met helder water of niet-alkalische producten. U kunt ook neutrale middelen gebruiken (zonder schurende of gefluoreerde materialen).

De extra tip: verwijder vettige vlekken met behulp van oplosmiddelen zoals aceton of ammoniak. Let op: zet er geen op de afdichtingen, beslag en kozijnprofielen.

Onderhoud van hardware
Om ervoor te zorgen dat de functie van de armaturen intact blijft, ten minste eenmaal per jaar :

  • Gebruik alleen zuur- of harsvrij vet of olie;
  • Vet of olie alle wrijvingsonderdelen en de vergrendelpunten in;
  • Controleer de veiligheidsvangende delen van de deurvleugels en laat deze, indien nodig, vervangen door schroeven of onderdelen indien deze versleten zijn;
  • Gebruik bij het reinigen van de armaturen milde, pH-neutrale reinigingsmiddelen in verdunde vorm;
  • Gebruik geen agressieve zuurhoudende reinigings- of schuurmiddelen, omdat deze de corrosiewerende coating van de onderdelen kunnen aantasten.
  • Om de oppervlaktekwaliteit van de onderdelen te behouden, kunt u de oppervlakken van de armaturen na de reiniging het beste behandelen met siliconenvrije of zuurvrije olie.

Actie!