Gesponsord

De keuze van ramen en deuren is de dag van vandaag moeilijker dan pakweg 10 jaar geleden. Door de steeds strikter wordende normen (en misschien ook omdat je zelf begaan bent met het milieu), is niet alleen de vormgeving van je ramen en deuren belangrijk, maar zijn aspecten zoals isolatie, duurzaamheid en de circulaire aspecten zeker ook van belang. Ramen en deuren zijn nu, meer dan ooit, het verbindingsstuk geworden tussen binnen en buiten. 

Ken jij alle voordelen van PVC ramen en deuren?

1. Isolatie

Ramen vormen een belangrijk onderdeel van een huis. Ze bepalen onder andere hoeveel warmte binnen of buiten blijft. In een ééngezinswoning kan het warmteverlies door de ramen bijvoorbeeld oplopen tot 15% van de totale verwarmingsenergie. De zogenaamde U-waarde geeft aan hoeveel warmte-energie verloren gaat langs je raam. Je hoeft alleen maar te onthouden: hoe kleiner de U-waarde, hoe beter de thermische isolatie. Dus hoe groter de besparing op energiekosten. De U-waarden van PVC ramen en deuren liggen door de thermische eigenschappen van de materie tot 25% lager dan bij die gemaakt uit aluminium. De PVC ramen en deuren van Kömmerling behoren bij de laagste U-waarden op de markt. De standaard profielen van Kömmerling kunnen bijvoorbeerld een U-waarde hebben die, in combinatie met drievoudig glas, tot 0,73 W/m²K gaat. Voor meer en specifiekere uitleg hierover kan je ons altijd contacteren (klik op de knop onderaan deze artikel). Wij helpen je graag verder.

2. Duurzaam

Kömmerling ontwikkelde Greenline. Dit staat voor de loodvrije stabilisatie van PVC op basis van milieuvriendelijk calcium en zink. Met dit initiatief behoort Kömmerling tot de pioniers voor vervruilingsvrije producten in de bouwsector. De PVC ramen en deuren van Kömmerling zijn eveneens 100% recycleerbaar en zijn momenteel de enigen die profielen maken uit 100% gerecycleerd PVC, waardoor er een volledig gesloten materialencirkel ontstaat en dit een besparing oplevert van 750 miljoen kg CO2. Duurzaam is natuurlijk meer dan alleen het ecologische aspect. PVC ramen zijn zuinig om te produceren, economisch, gemakkelijk te onderhouden en hoeven niet geverfd te worden. Dankzij de antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen van hun materialen zijn ze ideaal voor mensen met een allergie en krijgen daarom de voorkeur in klinieken, ziekenhuizen, kinderdagverblijven en bejaardentehuizen.

3. Esthetiek

Gebouwen zijn niet alleen praktisch, ze hebben eveneens een esthetische functie. De vormen van moderne ramen zijn dan ook net zo gevarieerd als de architectuur van een gebouw of zelfs een persoonlijke levensstijl. Met Kömmerling ramen en deuren ben je volledig vrij om te kiezen tussen meer dan 80 verschillende afwerkingen. Een voorbeeld: voor de kleur van jouw raamprofielen kan je kiezen tussen klassiek wit, crème, allerhande soorten kleurfolies (die brushed metal look of zelfs hout kunnen nabootsen), elegante aluminium voorzetschalen of kan je zelfs opteren voor de vernieuwende proCoverTec-oppervlaktetechnologie. Op die manier heb je de perfecte ramen die passen bij jouw stijl en smaak. 

Voor meer info, klik hier.

Op zoek naar de meest geschikte ramen en deuren voor jouw woning?

Bij Kömmerling vind je innovatieve, duurzame en ramen en deuren, die die passen binnen elke stijl.

Maak een afspraak in één van onze toonzalen.

Meer artikelen