Gesponsord

Washok, ruimte onder een trap, schuin dak, …: allerlei ‘verloren’ plekjes in je woning. Door ze praktisch in te richten kun je niet alleen heel wat spullen kwijt, maar bezorg je je interieur ook een volledig nieuwe look.

Elk huis heeft wel zo’n ‘nutteloos’ plekje, of bijvoorbeeld een open ruimte naast een meubelstuk waar je niks aan hebt. Zo’n ruimte tussen een kast en een hoek is al snel goed voor 30 of 40 cm aan ‘verloren’ opbergruimte. Om nog maar te zwijgen van een kamer onder een schuin dak: hele meters aan verloren ruimte. Voorbeelden te over dus. Toch zijn we constant op zoek naar extra ruimte om ons huis mooi opgeruimd en aangenaam te houden. Maar geen paniek, gelukkig bestaan er tal van betaalbare oplossingen op maat.

Benut je trap

Een trap zien we meestal alleen maar aan de bovenkant, zonder stil te staan bij de ruimte onder onze voeten. En net deze ruimte kun je gemakkelijk en op allerlei manieren inrichten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dressing of kledingkast onder je trap, met kasten met of zonder deuren. Maar er zijn nog heel wat andere zaken die je onder je trap kwijt kunt. Denk maar aan een boekenkast, of een bergruimte voor je wijnflessen. Wat je er ook mee doet, vast staat dat je trapruimte er helemaal anders uit komt te zien.

Een washok, niet alleen voor de was

Het washok is niet meteen de meest aangename ruimte van onze woning. Toch kun je het omtoveren tot een handige en nette ruimte, die meer is dan een plaats waar de vuile was of de strijk ligt opgestapeld. Vaak ligt het washok dicht bij de keuken, ideaal dus om er een handige voorraadkast van te maken. Iedere keuken staat namelijk vol met bokalen en flessen die je maar twee of drie keer per jaar gebruikt. Een goed doordachte kast in je washok zorgt ervoor dat je in je keuken heel wat plaats wint. Het resultaat: een volledig nieuw leven, zowel voor je washok zelf als voor je keuken. Heb je geen kelder? Zet in je washok een aantal flesrekken, zo tover je dit vaak vergeten kamertje om in een ideale bergruimte.

Breek (of stoot) niet langer je hoofd over je schuine dak

Het is vaak een hele uitdaging om de ruimte onder een schuin dak efficiënt te gebruiken en zo plaats te besparen. Logisch: probeer maar eens een rechthoekig blokje in een driehoekig kader te steken. Met kasten op maat benut je echter elke vierkante centimeter, interessant voor wie geen ruimte op overschot heeft. Het geheim zit hem in meubels die perfect de hellingsgraad van het dak volgen. Of je er een dressing, een boekenkast of een speelgoedkast plaatst die in de speelkamer op zolder stond, vanaf nu benut je elke centimeter waarnaar je zo wanhopig op zoek was.

Wil jij je kamers ook graag een tweede leven schenken dankzij kasten op maat?

Op eggo.be ontdek je alle opbergmogelijkheden en vind je inspirerende voorbeelden.

Meer info hier

Meer artikelen