Leestijd: 2 min

Steenstrips om je muren aan te kleden

Steenstrips, het nieuwste decoratie-element om je interieur extra cachet te geven Origineel, elegant, eigentijds of rustiek: steenstrips zijn er in alle stijlen. Deze dunne materialen tonen zich erg praktisch: ze laten zich eenvoudig aanbrengen tegen een bestaande muur, zonder deze noemenswaardig dikker te maken zoals dat bij echte baksteen of natuursteen zou gebeuren.

Steenstrips integreren in je interieur

Met steenstrips heb je geen verdere decoratie meer nodig. De muur op zich volstaat. Je hoeft dus geen schilderij, wandkast of ander decoratie-element toe te voegen om je muur aan te kleden.

Aangezien de strips sterk aanwezig zijn in je interieur, wordt trouwens afgeraden om ze op de vier muren van een kamer te gebruiken. Je doet er beter aan om de strips tot een enkele accentmuur te beperken. Je vindt dit type van muurbekleding vaak in woonkamers en salons maar ook in badkamers en keukens kunnen ze een verrassend en erg elegant resultaat opleveren.

  • Voor een industriële look in de stijl van een Amerikaans loft kies je rode sierstrips met uitgesproken witte voegen.

  • Verkies je een eigentijds design, dan ben je beter af met asymmetrische strips zonder voeg.

  • En als je een meer rurale en natuurlijke look wenst, kun je opteren voor ruwe, beigekleurige strips.

Stenen sierstrips en meer…

Sierstrips bestaan in de meest uiteenlopende materialen: steen, kunststeen, beton, hout, gips, enz. De keuze is legio!

Volle steen is doorgaans erg duur en wordt weinig gebruikt voor de bekleding van binnenmuren. Daarin schuilt het voordeel van de fijne steenstrips: zij maken dure materialen een stuk toegankelijker en betaalbaarder. Zo bestaat er een brede waaier stenen sierstrips, gaande van baksteen over blauwe steen, marmer en schist tot leisteen. Van donker tot licht, met gladde of gekloven afwerking… Je vindt zeker een muurbekleding op jouw maat. Sierstrips in beton of kunststeen zijn minder duur dan echte steen en bieden een uitstekend compromis tussen kostprijs en esthetiek.

Voor wie het graag wat origineler heeft, bestaan er ook houten sierstrips. Exotisch hout, grenenhout, een mix van beide: ook daar zijn de mogelijkheden eindeloos.

Mensen met een beperkt budget kunnen ook opteren voor muurstrips in gips, die andere materialen imiteren en een perfecte illusie creëren.

Look en formaat van sierstrips.

Sierstrips voor het interieur vind je in alle smaken en voor elk budget.

  • puzzelvormig: plaat met een mix van verschillende hoogtes, lengtes en diktes voor een erg gevarieerd en levendig reliëf om een frivole look te creëren.

  • met reliëf: in dit geval hebben alle strips dezelfde afmetingen en zijn ze gestructureerd volgens een regelmatig patroon. Ze onderscheiden zich door hun vrij diepe en uitgesproken voegen voor een rustiek effect.

  • modern: ook hier zijn de muurstrips identiek maar in dit geval zijn de voegen tussen de elementen erg dun voor een meer eigentijdse look.

  • breuksteeneffect: voor een minder geruite en rechthoekige afwerking bestaan er ook steenstrips die muren in breuksteun imiteren, met grotere en meer afgeronde steenelementen.