Leestijd: 2 min

Tegels met parketmotief: voor of tegen?

Wat verkies jij? Tegels of parket? Het wordt alsmaar moeilijker om beide te onderscheiden. Terwijl de eerste tegels met parketeffect er weinig elegant uitzagen, hebben ze de jongste tijd een hele weg afgelegd. De huidige tegels zien er verbluffend echt uit en imiteren parket tot in de perfectie. Toch nog niet helemaal overtuigd om over te stappen op tegels met houtmotief? Dan helpen wij je graag om je keuze te maken.

De look van parket en de voordelen van tegels.

Nerven, knoesten, reliëf… Elk detail is aanwezig. Het imitatieparket ziet er niet alleen echt uit maar voelt ook zo aan. Alle kleuren en afwerkingen zijn mogelijk, van parket in blanke eik tot vloeren in exotisch hout. Droomde je altijd al van een parket in tropisch hout maar aarzelde je omwille van de aanschafprijs en het weinig ecologische karakter? Dan kun je je nu volledig laten gaan dankzij deze tegels met houtmotief. Invoeren hoeft niet meer. Kopiëren volstaat.

Een terras in imitatiehout?

Dankzij de tegels met houteffect kun je voortaan ‘parket’ leggen in alle ruimtes waar dat normaal wordt afgeraden omwille van vochtrisico’s.  Ze lenen zich dus perfect voor terras- en keukenvloeren. Ook in de badkamer kunnen tegels met parketmotief worden gebruikt, als vloerbedekking maar ook als muurbekleding en – waarom niet – als Italiaans getinte douchevloer.

De talloze voordelen van tegels met houtmotief

  • Ze zijn schokbestendig en slijtvast. Ze kunnen dus ook worden gebruikt op druk bezochte plaatsen zoals openbare gebouwen.

  • Ze zijn onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te reinigen. Je hoeft ze niet jaarlijks te vernissen of te boenen. Heb je een hond of jonge kinderen? Dan zijn tegels met houteffect een ware zegen: indrogende vlekken behoren definitief tot het verleden.

  • Tegels met houtmotief zijn ook perfect te combineren met vloerverwarming.

De nadelen van tegels met houtmotief

Hoewel deze vloerbedekking alle voordelen van tegels verenigen met de look van parket, zijn er ook enkele nadelen:

  • De prijs van tegels met parketmotief is hoger dan die van andere tegels.

  • Ze zijn ook moeilijker te plaatsen dan echte parketvloeren. Je dient dus wellicht een beroep te doen op specialisten.