Leestijd: 1 min

Tips voor een Boheems interieur bij je thuis

Hou je van reizen, ontdekkingstochten en een natuurlijke decoratie? Ben je allesbehalve slonzig maar heb je een hekel aan interieurs waar alles perfect opgeruimd is en niets buiten de lijntjes kleurt? Dan is de ‘Bohemian style’ alias ‘Boho’ je op het lijf geschreven. In dit artikel leggen we uit hoe je je decoratie een Boheemse toets geeft.

Chique Boheemse decoratie

De Boheemse stijl verovert steeds meer interieurs. Boheemse kamer, chic Boheems salon… Alle kamers kunnen inspiratie putten uit de Boheemse decoratiestijl. Hij laat je elke dag opnieuw dromen van verre oorden. Aarzel dus niet om stijlen uit de hele wereld te combineren! Geef je interieur een exotische look door er reissouvenirs aan toe te voegen.

Keuze van de materialen en kleuren voor een Boheemse decoratie

De uitgesproken nomadische stijl van Boheemse decoratie put inspiratie uit een mix van invloeden: Berbertapijten, Mexicaanse kussens, Argentijnse hoeden, Balinese wilgenmanden, enz. Dat resulteert in een schitterende mix die ontspanning en vrije tijd oproept. Deze elementen mogen alvast niet ontbreken in je decoratie:

  • hangende macramé aan de muren

  • verschillende gevlochten manden op de grond

  • kleurrijke tapijten en kussens met een motief

  • een schommelstoel in rotan of zelfs een hangmat

  • aardewerkpotten in terracottakleur

  • strohoeden

  • groene planten

Pampasgras

Een extra troef om je Boheemse decoratie te vervolmaken is pampasgras. Pinterest staat vol met interieurfoto’s met deze grasachtige plant. Met haar lange stengels en donsachtige veren lijkt ze wat op pluimen. Wanneer je pampasgras in een mandfles of een mooie vaas plaatst, geeft het je interieurdecoratie een resoluut Boheemse toets.