Leestijd: 2 min

Trend: geconnecteerde badkamers

Vroeger was de badkamer vaak een minder belangrijke ruimte in huis. Maar vandaag behoort ze net als de keuken tot de ruimtes waarin gezinnen het meest investeren. Mensen willen hun tijd in de badkamer zo aangenaam mogelijk doorbrengen en willen verzorging aan genot koppelen. Uiteraard kan deze nieuwe tempel van welzijn niet om de trend van de hyperconnectiviteit heen. Gadget of must-have voor het comfort? De meningen lopen uiteen maar feit is wel dat spraakassistenten en nieuwe technologieën hun weg naar de badkamer definitief hebben gevonden. 

Een badkamer met geconnecteerde verlichting

Een gedempte sfeer of een maximum aan licht om make-up aan te brengen? Met de geconnecteerde verlichting kan het allebei. Met een app op je smartphone kun je de lichtpunten van je geconnecteerde badkamer naar wens ontsteken en doven. Bovendien fungeert het systeem ook als dimmer.

Geconnecteerde verwarming in de badkamer

Hetzelfde principe zien we bij de verwarming. Door ze te koppelen met een app op je smartphone kun je de temperatuur van je badkamer vanop afstand regelen. Een geïmproviseerd weekendje? Geen probleem: je kunt de badkamerverwarming vanop afstand uitschakelen om zo geld te besparen. Kom je daarentegen vervroegd terug uit vakantie? Schakel je verwarming dan terug in via je smartphone, zodat het bij thuiskomst lekker warm is in je badkamer.

Geconnecteerde douchekop

Ook badkameraccessoires worden steeds vaker geconnecteerd. Zo kun je opteren voor geconnecteerde douchekoppen, die van kleur veranderen naargelang je waterverbruik. Deze ludieke technologie helpt je om water te besparen en maakt je bewust van je waterverbruik en de tijd dat je onder de douche staat.

Geconnecteerde badkamermeubelen

Geconnecteerde badkamermeubelen zijn veel meer dan opbergmeubelen en verenigen diverse functies. Ze geven het uur en het weerbericht van de dag weer en fungeren als radio om muziek te spelen. Ze regelen bovendien de verlichting van het meubel om zich aan te passen aan je specifieke wensen en behoeften. In de spiegel kan ook een klein scherm worden geïntegreerd om het nieuws of je favoriete serie te volgen terwijl je een bad neemt bijvoorbeeld.

Geconnecteerde badkameraccessoires

Ook badkameraccessoires blijven niet achter en worden eveneens geconnecteerde accessoires. Denk maar aan de geconnecteerde weegschaal. Ze wordt gekoppeld aan je smartphone en bewaart niet alleen je gewicht en BMI maar tekent ook je gewichtscurve uit, zodat je de evolutie kunt opvolgen. Als extra troef herkent de geconnecteerde weegschaal verscheidene gebruikers.

De tandenborstel wordt eveneens geconnecteerd. Elk gezinslid kan een aangepast borstelprogramma instellen. De geconnecteerde tandenborstel waarschuwt je ook wanneer je te hard op je borstel duwt en berekent je poetstijd.