Gesponsord

Zoals je je waarschijnlijk kunt voorstellen, zijn sommige woningen geschikter voor elektrische inertieverwarming dan andere. Dit type verwarming heeft, net zoals als alle andere, voor- en nadelen. Hier volgen enkele kenmerken van woningen die ideaal zijn voor elektrische verwarming.

Grote, goed georiënteerde ramen

Als we het hebben over grote, goed georiënteerde ramen, bedoelen we een blootstelling die de zonnestralen toelaat je kamer binnen te dringen en dus een beetje te verwarmen. De elektrische radiator zal rekening houden met deze basiswarmte, waardoor er minder energie nodig zal zijn om je ruimte te verwarmen. Hij schakelt automatisch in zodra de omgevingswarmte te veel afneemt.

Zonnepanelen

Op eerste zicht lijkt elektrische verwarming duur. De meest voordelige oplossing voor dit probleem is de installatie van zonnepanelen. Je hoeft alleen de netwerkbelasting te betalen voor de toegang tot elektriciteit, aangezien al je verbruik door de panelen wordt opgevangen. Je kan dus bijna volledige autonomie bereiken.

Kleine kamers

Kleine kamers zijn natuurlijk gemakkelijker en sneller te verwarmen dan grote. Nu komt het erop aan een radiator te vinden die in die kleine ruimte past en toch efficiënt genoeg is zonder onhandig te zijn. Elektrische radiatoren zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en verwarmingscapaciteiten. Voor elke ruimte bestaat een aangepast toestel.

Een vakantiewoning

Na de kenmerken van de woning, wat kan inspelen op je keuze, is het gebruik ervan. Een van de grootste voordelen van de elektrische radiator is dat hij gemakkelijk te installeren is en geen onderhoud vergt op korte of lange termijn. Dit betekent een zorg minder tijdens je verblijf. Een ander belangrijk voordeel is de mogelijkheid om het op afstand te regelen dankzij een thermostaatsysteem dat verbonden is met wifi en gekoppeld is aan je smartphone. Je komt dus aan in een gezellig warme omgeving.

Een huis renoveren

Wanneer je een woning intrekt, kan je door de configuratie van het huis niet altijd plaatsen wat je zou wensen. De eenvoudigste oplossing is nog altijd elektrische inertieverwarming. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact in elke kamer. Je kan de temperatuur in elke kamer kiezen en het hele huis verwarmen zonder dat je leidingen door de muren hoeft te leggen of een rookafvoerbuis hoeft te plaatsen.

Welke verwarming past het best bij jouw huis?

Bezoek onze website om ons assortiment te bekijken. Je vindt er alle formaten en opties die door onze deskundigen zijn uitgedacht om aan al je behoeften te beantwoorden.

Vraag om meer informatie

Meer artikelen