Gesponsord

Met een prefab betonsysteem realiseert aannemer Concrete House dit keer op keer. Hun hedendaagse woningen, energiezuinig of energieneutraal, worden wind- en waterdicht opgeleverd in een tijdspanne van nauwelijks twee maanden. Ontdek hier hoe dat kan en welke voordelen dit voor jou meebrengt.

Energie besparen, een noodzaak én een weldaad

De overheid sensibiliseert ons om energiezuiniger te leven en te bouwen. De eisen die ze op dit vlak stelt, worden ook met de dag strenger. Wie nu bouwt, krijgt te maken met tal van bindende voorschriften op vlak van luchtdichtheid en isolatie. CONCRETE HOUSE past een innovatief bouwprocedé met prefab betonwanden toe dat zich hier optimaal toe leent. Meer nog, het laat toe om volledig energieneutraal te bouwen met als resultaat een sterke daling van uw energiekost.

Het voordeel van prefab betonbouw

CONCRETE HOUSE bouwt met prefab betonwanden. In de wanden zijn vooraf reeds alle uitsparingen aangebracht voor ramen, leidingen, roosters, doorvoeren en wachtbuizen. In functie van de latere gevelafwerking wordt de isolatie ofwel in ofwel tegen de beton wanden aangebracht. Dergelijke betonwanden bieden het grote voordeel dat ze vooraf in de fabriek geprefabriceerd zijn. Op de werf kunnen ze vlot worden geplaatst, waardoor het eigenlijke bouwproces veel sneller verloopt en minder onderhevig is aan slechte weersomstandigheden.

Alle energetische verwachtingen ingelost

CONCRETE HOUSE werkt met grootformaat betonnen wanden, waardoor het aantal aansluitingen in de gevel drastisch beperkt wordt.  Dit is meteen een belangrijke voorwaarde om erg luchtdicht te kunnen bouwen en zo aan de strenge EPB-eisen te voldoen. Bovendien is beton thermisch zeer inert, zelfs 6 keer meer dan hout. Dit heeft als voordeel dat de binnentemperatuur slechts weinig schommelt, wat het S-peil gunstig beïnvloedt. Een betonnen woning is steeds lekker warm in de winter en heerlijk fris in de zomer.

Duurzaam, hedendaags en creatief

Beton is niet toevallig het meest gebruikte bouwmateriaal. Het is een duurzaam product met onnoemelijk veel creatieve mogelijkheden. Zo laat beton een strakke, hedendaagse en minimalistische vormentaal toe. Dankzij grote overspanningen bijvoorbeeld kunnen in een woning imposante open ruimtes gecreëerd worden zonder de nood aan dragende binnenmuren. Ook op vlak van gevelafwerkingen, met crepi, beton, hout of andere materialen, kunt u gerust uw creativiteit de vrije loop laten.

Prefab beton, de ideale oplossing voor een korte bouwtijd.

Wil je graag meer weten? Bezoek dan één van onze kijkwoningen om de mogelijkheden van beton zelf te ervaren.

Bezoek onze kijkwoningen

Meer artikelen