Leestijd: 2 min

Vijf ideeën voor het hoofdeinde van je bed

Halve wand als hoofdeinde
De halve wand fungeert als opbergtablet voor boeken, een klokradio en andere kleine accessoires die je best dicht bij je bed houdt. Dit hoofdeinde met opbergvak zal bijzonder in de smaak vallen bij mensen die houden van een pure en sobere stijl want met deze wand hoef je geen nachttafeltjes te plaatsen. Een economische oplossing bovendien!

Gecapitonneerd hoofdeinde
Mensen die graag lezen in bed, zullen in de wolken zijn met dit hoofdeinde. Een gecapitonneerd hoofdeinde is de ideale oplossing om de muur te decoreren en tegelijk een zacht kussen te hebben voor je leesmomenten. En wat de keuze van de stof betreft, kun je je helemaal laten gaan: kies voor soberheid of… ga helemaal uit de bol en maak het hoofdeinde tot de hoofddecoratie van je slaapkamer.

Hoofdeinde in recuperatiehout
Dit idee zal beslist in de smaak vallen bij milieubewuste doe-het-zelvers. Als je er wel wat voor voelt om je eigen hoofdeinde te maken, heb je genoeg aan enkele gladgeschuurde houten planken die je tegen de muur bevestigt om je kamer voor geen geld een andere look te geven.

Een geschilderde muur
Een half geschilderde muur kan een mooie optische illusie creëren als hoofdeinde. Onze tip om te voorkomen dat de muur vuil wordt door de wrijving met je kussen: geef de voorkeur aan een donkere kleur zodat je de sporen niet ziet.

Wantegels
Heb je er al eens aan gedacht om een hoofdeinde te creëren met wandtegels? Met deze oplossing is vuil op je muur alvast geen probleem. Er zijn twee mogelijkheden

●      De sobere versie met een mooie tegel die overal past.

●      De meer gedurfde en kleurrijke versie op deze foto, met cementtegels die je slaapkamer een oosterse toets geven.