Leestijd: 1 min

Waar moet u aan denken bij een aankoop?

Voor u begint te investeren in een airconditioningsysteem, moet u toch letten op een aantal kleine dingen. We overlopen ze even met u.

Het vermogen
U moet altijd rekening houden met de grootte van de kamer, maar niet alleen daarmee. De oriëntatie van het gebouw, de chassis, het aantal personen in de kamer enz. Professionals adviseren gewoonlijk een ratio van 25 à 45 watt/m³ binnenvolume. Let ook op het merk van de installatie: de bekende en aanbevolen merken bieden een extra garantie.

Het label
Eurovent is een Europees label. Het certificeert de prestaties van airconditioning- en koelproducten, in overeenstemming met de Europese en internationale normen. In het geval van de airconditioning staat het label garant voor de nauwkeurigheid van de aangegeven capaciteit van de koeling en de verwarming en voor die van de luchtstroom en het geluidsniveau.

De Europese CE-markering geeft aan dat het product geëvalueerd werd voor het op de markt werd gebracht en dat het de Europese veiligheids,- gezondheids- en natuurbeschermingsvoorschriften naleeft. Sinds 1996 is dat trouwens verplicht voor heel wat producten.

De installateur
Dat lijkt misschien evident, maar u checkt toch het best even de referenties van uw installateur. U kent zonder twijfel het oude gezegde “voorkomen is beter dan genezen”.