Gesponsord

Mensen denken vaak dat elektrische verwarming samen gaat met hoge energiefacturen. Dit argument is begrijpelijk, maar toch is er nog steeds veel vraag naar dit soort verwarming. Waarom?  Hier zijn 4 voordelen van elektrische radiatoren die jou van gedachten zullen doen veranderen.

Verbruik en besparingen

Laten we direct beginnen met het grootste voordeel van de nieuwste generatie elektrische inertieverwarming: het verbruik. Deze toestellen gebruiken enkel energie in functie van jouw nood aan extra warmte. Hij accumuleert direct en niet ’s nachts, waardoor 30% minder energie wordt verbruikt in vergelijking met een klassieke nachtverwarmer.

Is het nachttarief nog steeds noemenswaardig interessanter dan het dagtarief? Ondertussen is dit verschil enorm gekrompen: de 2 tarieven zijn bijna gelijk. Bovendien heeft Vlaanderen al geen nachttarieven meer en zal dit binnenkort ook in Wallonië gebeuren.

Met zonnepanelen kan je volledige autonomie bereiken en de elektriciteitskosten aanzienlijk verlagen.

Comfort en veiligheid

Een sterk voordeel van de elektrische inertieverwarmer is het comfort dat hij biedt. De warmte is inderdaad aangenaam en verspreidt zich in zeer korte tijd overal gelijkmatig.

Deze radiatoren gaan vaak gepaard met een vrij lange garantieperiode, omdat dit type product na verloop van tijd niet of nauwelijks degradeert. Wanneer je een elektrische radiator installeert, ben je dus in het algemeen voor tientallen jaren zorgeloos.

Het toppunt van comfort is tegenwoordig afstandsbediening. Dankzij een systeem van zenders in de verschillende radiatoren die verbonden zijn met een wifi-module, kan je deze op afstand bedienen met je smartphone. Als je vroeger thuiskomt van het werk of als je naar je buitenverblijf gaat, kan je je verwarming aanzetten van waar je bent. Zo kom je direct in een warme en comfortabele omgeving.

Eenvoud

Geen stookruimte, geen leidingen, geen tank of schoorsteen. Het enige wat je nodig hebt is een stekker. De elektrische inertieverwarmer kan op pootjes worden geplaatst of aan de muur worden opgehangen. Het onderhoud is eenvoudig: er is geen onderhoud.

Esthetiek

Klassieke elektrische inertieverwarmers nemen veel plaats in een kamer. Tegenwoordig bestaan er compacte en efficiënte toestellen. De keuzemogelijkheden zijn enorm en laten talrijke uitwegen mogelijk wat betreft interieurvormgeving.

Eerst en vooral zijn er verschillende maten beschikbaar met hetzelfde vermogen. Zo kan je een radiator kiezen die niet in de weg staat. Daarboven kan het volledig worden gepersonaliseerd. Je kan de kleur of zelfs het oppervlak ervan kiezen: honingraat of vlak. Het is ook mogelijk om een foto naar keuze of een glasplaat op de voorkant van de radiator te plaatsen.  

Welke radiator dien ik te kiezen als ik heel weinig plaats heb aan mijn muren?

Er zijn radiatoren die ontworpen zijn om net zo efficiënt te zijn als klassieke radiatoren, maar dan in compactere afmetingen. Sommige kachels zijn minder dan 25 cm hoog of zelfs minder dan 70 cm breed.

Vind de elektrische radiator die het best in jouw woning past

Meer artikelen