Gesponsord

Het is belangrijk dat u zich deze vragen stelt om beter te begrijpen wat u zoekt en zo het systeem te kunnen kiezen dat u voor uw huis nodig hebt. Naar welke alarmsysteem bent u op zoek? Bent u op zoek naar een alarm om meer controle over uw huis te hebben of wil u uw huis beveiligen? Wilt u het alarmsysteem zelf bedienen? Geeft u er de voorkeur aan dat in geval van alarm de inbraak door uzelf en/of uw familie wordt afgehandeld of door een professionele beveiligingsdienst?

Er zijn evenveel alarmen als er behoeften zijn. Het is dus essentieel om te begrijpen wat u zoekt en dit te bespreken met professionals.

Vergelijk alarmsystemen

De zogenaamde “zelfcontrolerende” alarmsystemen zijn systemen die verbonden zijn met een berichtensysteem. Bij een alarm sturen zij u een melding, bijvoorbeeld via SMS, om te laten weten dat het alarm afging. Zodra deze melding is ontvangen, is het aan u om te handelen. Dit kan terug naar huis te keren als u beschikbaar bent, of door te proberen om contact op te nemen met iemand in uw omgeving om te gaan kijken wat er aan de hand is.

Het voordeel? Dit systeem heeft geen noemenswaardige bijkomende kosten, over het algemeen is er een vaste prijs op het moment van aankoop. Als het systeem draadloos is, kunt u het zelfs zelf installeren, maar bij een bedraad systeem heeft u hoge installatiekosten omdat u de kabels van de verschillende elementen van uw systeem moet aansluiten op de centrale eenheid. In sommige gevallen wordt ook de berichtendienst aangerekend.

Op afstand bewaakte alarmsystemen zijn verbonden met een bewakingscentrale.

Verisure heeft haar alarmcentrale in Brussel, vlakbij de NAVO, en werd gecertificeerd en goedgekeurd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. In geval van alarm zijn onze agenten in staat via uw alarmsysteem te kijken, te luisteren, te spreken en de juiste actie te ondernemen.

Het voordeel van dit systeem? Of u nu thuis bent of niet, bij een alarmsignaal wordt de agent onmiddellijk gewaarschuwd en in geval van een geverifieerde inbraak kan hij onmiddellijk de ordediensten waarschuwen. Hij kan ook in het huis praten en trachten de inbrekers te ontmoedigen. De reactietijd is dus veel efficiënter, want een inbraak duurt gemiddeld slechts 15 minuten. Maar ook bij dit systeem moet er onderscheid gemaakt worden tussen een draadloos en een bekabeld systeem. De prijs verschilt en bijkomend duurt de installatie van een bekabeld systeem veel langer.

Domotica-componenten

Veel fabrikanten bieden, naast de basiscomponenten van een alarmsysteem, ook domotica aan. Deze toevoegingen moeten in rekening worden genomen wanneer u uw vergelijking maakt. Wat zijn deze extra componenten in het pakket en waar maakt dit het verschil?

Hierna kan u een lijst van aanvullende componenten terugvinden:

– Branddetectoren.

– Waterdetectoren.

– Aangesloten componenten zoals slimme stekkers

– Gepersonaliseerde of niet-gepersonaliseerde badges om het systeem te deactiveren

– Een mobiele toepassing

Het Verisure alarmsysteem

Een Verisure-systeem kan volledig worden aangepast aan uw huis of bedrijf.

Bij Verisure begrijpen we dat de behoeften van onze klanten verschillen. Een appartement van 85 m2 heeft andere behoeften dan een huis van 250 m2, en dat heeft invloed op de prijs. Heeft de ene meer domotica-elementen nodig, dan opteert een andere voor meer beveiligingscomponenten. Daarom hebben wij een draadloos alarmsysteem ontwikkeld, dat volledig kan worden aangepast aan het huis en de behoeften van de klant.

Zo komt het dat er niet één prijs voor het alarmsysteem. We bieden een systeem op maat, aangepast aan ieders behoeften.

We laten dan ook graag gratis een veiligheidsexpert bij u thuis langskomen om een veiligheidsstudie uit te voeren en gratis een vrijblijvende offerte op maat van uw woning op te stellen.

Meer artikelen