Gesponsord

Infrarood verwarming is geschikt voor mens en dier. Het is de meest natuurlijke verwarming die op de markt verkrijgbaar is. Ervaar de warmte zoals de zon. De stralingswarmte is namelijk 100% gelijk aan al het goede van de zon, uiteraard zonder de schadelijke Uv-straling.

Infrarood verwarming werkt op elektriciteit waarbij de energie wordt omgezet in infrarood warmte. Infraroodpaneel warmt niet de lucht op, maar direct de vaste objecten in de ruimte. Denk hierbij aan de meubels, vloer, muren en mensen. Hierbij vindt geen luchtcirculatie plaats, waardoor de lucht niet uitdroogt. Het zorgt voor een juiste luchtvochtigheid, schone lucht en comfortabele warmte.

Is infrarood verwarming gezond?

Ja, infrarood verwarming is gezond voor ons lichaam, maar ook voor de woning. Ten eerste hebben de infraroodstralen een ontspannende en therapeutische werking op ons lichaam. Denk maar aan warmtetherapie, waarbij infraroodlampen worden gebruikt. Infrarood paneel geeft de volledige infraroodspectrum af, zoals het natuurlijke zonlicht. Ten tweede zorgt infrarood verwarming voor een gezond leefklimaat.

Werking infraroodstraling

Zodra de infrarood stralen onze huid raken, komen moleculen in beweging. Onze lichaamstemperatuur stijgt, terwijl de omgevingslucht kouder aanvoelt. Als je in de winter buiten in de zon loopt, warmt je lichaam op terwijl de buitenlucht koud is. Hetzelfde effect heeft infrarood verwarming in huis. Infraroodpanelen maken gebruik van dezelfde lange golf infraroodstraling als de zon.

Gezondheid en infrarood verwarming

Gezondheid en infrarood verwarming gaan heel goed samen. Infraroodstraling heeft zelfs een positieve werking op ons lichaam, zoals:

– De warmte verlicht pijnklachten aan gewrichten.

– Geeft verlichting bij gespannen of stijve spieren.

– Stimuleert de bloedsomloop waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

– Verbetert de doorbloeding, waardoor onze spieren herstellen, bijvoorbeeld bij spierpijn.

Gezond binnenklimaat

Infrarood verwarming zorgt voor een gezond binnenklimaat. Wat is een gezond binnenklimaat? Dit is een klimaat waar de binnentemperatuur een constante is, een goede vochtigheidsgraad en waarbij er een goede ventilatie op peil blijft. We brengen ongeveer tachtig procent van onze tijd door in huis. Daarom is het van belang om aandacht te besteden aan het leefklimaat in onze woning.

Goede luchtvochtigheid

De ideale vochtigheidsgraad in huis ligt tussen de 40 en 60%. Binnenin meet je de vochtigheid met een hygrometer. Infrarood verwarming zorgt voor een optimaal binnenklimaat, waarbij de luchtvochtigheid in balans is. Bij conventionele kachels is de lucht vaak te droog, waardoor mogelijk je ogen en huid geïrriteerd raken. Infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar de objecten. Mensen die lenzen dragen hebben veel baat bij de goede luchtvochtigheid in het huis.

Ventileer je woning

Naast een constante temperatuur en juiste luchtvochtigheid zorgt een goede ventilatie voor een gezond binnenklimaat. Ventileer regelmatig de ruimte door een raam open te zetten of gebruik een mechanisch ventilatiesysteem. Met infraroodpanelen heb je weinig warmteverlies als je een deur opent om de ruimte te verfrissen. De vaste objecten zoals meubels en muren houden de warmte namelijk lang vast. Dit in tegenstelling tot een conventionele verwarming waarbij de warme lucht direct naar buiten ontsnapt.

Schonere lucht met infrarood verwarming

Je huis verwarmen met infrarood verwarming zorgt voor een schonere lucht. Infrarood warmt niet de lucht op, maar direct de objecten. Hierbij komt geen luchtcirculatie aan de pas. Dit betekent dat er minder bacteriën en fijne stofdeeltjes in de lucht zweven. Dit levert vervolgens een schonere lucht op. Mensen met allergieën of bronchiën hebben extra profijt doordat het huis wordt verwarmd met infrarood.

Droge muren

Doordat de infraroodstralen ook de muren opwarmen, verdwijnt het vocht sneller. Hierdoor werkt de isolatie in de muur ook beter. Een droge muur betekent ook een schimmelvrije muur. Infrarood verwarming is ook zeer geschikt voor gebruik in de badkamer. Schimmels zijn ongezond en gedijen goed in vochtige ruimtes. Bovendien heb je geen last meer van condensvorming in ruimtes waar veel vocht een probleem kan zijn.

Duurzaam verwarmen

Gezond en duurzaam verwarmen met infrarood verwarming. Wil je geen CO2 meer uitstoten? Dan kies je voor groene stroom met infrarood panelen. Je monteert de panelen aan de wand of het plafond. De warmtepanelen hebben weinig energie nodig om de ruimte aangenaam te verwarmen. De panelen geven op een efficiënte manier de warmte af. De gevoelstemperatuur ligt hoger dan de gemeten temperatuur. Combineer infrarood panelen met zonnepanelen, waardoor je nog duurzamer je woning verwarmt.

Veilig verwarmen

Veilig verwarmen is ook een belangrijk onderdeel voor je gezondheid. Tijdens het verwarmingsproces is het belangrijk dat geen schadelijke stoffen vrijkomen. Er is nog geen algemeen keurmerk voor infrarood verwarming, maar je kan wel kijken welke infrarood panelen als beste getest zijn. Je kan wel de keurmerken voor de elektrische veiligheid en veilige sterkte van elektromagnetische velden controleren, zodat je 100% een veilige warm hebt.

Keurmerken infrarood verwarming

Om de veiligheid en kwaliteit te garanderen moet een infrarood verwarming aan belangrijke eisen en keuringsstandaarden voldoen. Pas bij een positief resultaat worden de strenge keurmerken en certificaten uitgereikt. Zoals de Duitse TÜV, Geprüfte Sicherheit (GS), Made in Germany, EMV en KEMA keurmerken. Het CE-certificaat geeft aan dat fabrikanten van infrarood panelen zich tijdens de productie aan de geldende wettelijke regels van de EU hebben gehouden.

Kwaliteit infrarood verwarming

De onafhankelijke keuringen en certificaten geven je als potentiële koper van infrarood verwarming belangrijke zekerheden. Daarnaast geeft het ook meer inzicht in de kwaliteit van het product. Bij infrarood verwarming is het belangrijk dat tijdens het verhittingsproces geen giftige stoffen vrijkomen. Infraroodpaneel met een GS en RoHS-keurmerk zijn vrij van schadelijke stoffen en met een EMV-keurmerk vrij van sterke elektromagnetische velden.

Infrarood oplossingen

Voor iedere ruimte is er een infrarood oplossing. Van een spiegel warmtepaneel in de badkamer tot een design verwarming met eigen foto. Infrarood panelen zijn ook verkrijgbaar met duurzame led verlichting. De ontwerp mogelijkheden met infrarood verwarming zijn ongekend groot. De gezonde infrarood verwarming wordt gebruikt in woningen, utilitaire bouw, industriële panden en als terrasverwarmer.

Iedere ruimte kan je met infraroodstraling gezond, efficiënt en gasloos verwarmen. Zoals de hobbykamer, slaapkamer, woonkamer of badkamer. Met een infrarood terrasverwarming verleng je jouw zomer. Infrarood is gezond voor jou en je woning.

Gezonde en duurzame verwarming

Infrarood verwarming is gezond voor ons lichaam en zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Schone lucht en heerlijke warmte.

Gratis offerte infrarood verwarming

Meer artikelen