Gesponsord

Er zijn verschillende redenen waarom je je ramen kan vervangen maar je mag er zeker van zijn dat het plaatsen van nieuwe ramen tal van voordelen met zich meebrengt. We sommen even voor je op waarom het een goed idee is om nieuwe ramen te plaatsen.

Wanneer moet ik mijn ramen vervangen?

Voor je denkt aan nieuwe ramen is het natuurlijk belangrijk om te weten of je oude ramen effectief aan vernieuwing toe zijn. Hierbij zijn er twee belangrijke elementen waar je best op let:

  • Een vast raam dat nooit open gaat heeft veel minder snel last van slijtage dan een raam dat je regelmatig open en dicht doet. Kijk dus zeker even na of je schuifraam, dakraam of draaikiepraam nog naar behoren werkt.
  • Een ander belangrijk element om rekening mee te houden is het materiaal van je ramen en deuren. Het materiaal bepaalt namelijk voor een groot deel de veiligheid en de energiewaarde van je ramen en deuren. Het profiel van je ramen dient stevig en winddicht te zijn. Zo zie je bij houten profielen dat houtrot een indicator is die aangeeft dat het tijd is om je ramen te vervangen. Wanneer je houten raamkozijnen beginnen afbladeren of verkleuren, weet je dat het tijd is voor vervanging. Aluminium ramen uit de jaren zestig tot tachtig zijn daarnaast zeker aan vervanging toe omdat ze de huidige energienormen niet meer halen. De Pvc-profielen tot slot zijn meestal veel recenter en hebben een lange levensduur. Merk je toch beschadiging, zie je barsten in het schrijnwerk of verkleuringen dan wordt het tijd om uit te kijken naar nieuwe ramen.

Minder energie en geluid

Enkel glas, verouderde raamprofielen, gedateerde dubbele beglazing, spleetjes die tocht doorlaten, … het zijn allemaal elementen die zorgen voor energieverlies van je woning en een hogere energiefactuur. Je ramen vervangen zorgt meteen voor een betere thermische isolatie waardoor je heel wat energie kan besparen. Bovendien zal de EPC-score van je woning er op vooruitgaan doordat de energiezuinigheid stijgt.

Daarnaast zorgen nieuwe ramen en deuren er ook voor dat de akoestische isolatie verbetert waardoor je minder last zal hebben van lawaai van buitenaf. Woon je in een erg drukke en lawaaierige buurt? Dan is het zeker de moeite om geluidswerende ramen te overwegen om het lawaai buiten te houden.

Meer veiligheid

Ramen en deuren worden vaak als zwakke punt gezien als het gaat om inbraakveiligheid. En daarom zijn nieuwe ramen en deuren voorzien van anti-inbraakoplossingen. Naast extra stevige hoekverbindingen, is de veiligheid van de ramen ook nog gegarandeerd door afsluitbare klinken waarmee je ramen apart op slot kunnen. Bovendien is een Belisol-raam voorzien van een meerpuntsluiting. De vleugel wordt dus op meerdere punten verankerd als je het raam op slot doet. Voor een optimale inbraakveiligheid is de beglazing in onze ramen vastgemaakt met glaslatten. Die zitten speciaal aan de binnenzijde van het raam, zodat een inbreker er niet aan kan.

Naast de inbraakveiligheid is brandveiligheid natuurlijk een belangrijk punt om rekening mee te houden. Zo zijn onze ramen in pvc, hout of aluminium gegarandeerd brandveilig. Aluminium ramen geven bij brand geen schadelijke stoffen of gassen af. Houten ramen zijn brandvertragend door de verkoling en lage warmtegeleiding. Pvc-ramen zijn moeilijk ontvlambaar en zelfdovend.

De kers op de taart

Nieuwe ramen en deuren maken je woning helemaal af. Bij een nieuwbouwproject is dit de finishing touch die de gevel compleet maakt. Bij een renovatieproject zorgen nieuwe ramen en deuren voor een nieuwe en frisse uitstraling van de woning.

Bovendien kan je met nieuwe ramen en deuren verschillende kanten op. Van authentieke houten ramen, tot grote aluminium profielen en onderhoudsvriendelijk pvc, er zijn veel mogelijkheden!

Wat is de prijs voor het plaatsen van ramen?

De prijs voor het vernieuwen van je ramen wordt door verschillende factoren bepaald. Het materiaal dat je kiest, het type beglazing, de afmetingen, het type raam,… hebben allemaal een impact op het prijskaartje. Hierdoor is het onmogelijk om één vaste prijs te noemen voor het vervangen van jouw ramen. Via onze budgetcalculator kan je echter een snelle schatting maken voor jouw project. Wil je echter een concrete vrijblijvende offerte? Vraag dan gerust een adviesgesprek aan bij één van onze raamexperten om te bekijken welke ramen passen bij jouw woonbehoeften en budget.

Klaar om nieuwe ramen te kopen?

Ontdek er alles over op belisol website.

Ontdek er alles over op de Belisol website

Meer artikelen