Gesponsord

Aah, de zomer! De ideale periode om je badkamer in een nieuw kleedje te steken. De badkamer groeide afgelopen jaar uit tot een echte leefruimte met aandacht voor de laatste trends. Hieronder vind je drie tendensen die de zomer in je badkamer compleet maken.

Van recht naar rond

Deze zomer kiezen de interieurspecialisten resoluut voor ronde vormen. Ze geven de ruimte een zacht karakter, brengen een bepaalde gezelligheid met zich mee en staan mooi in contrast met rechte elementen. Een grote ronde spiegel is bijvoorbeeld de perfecte speelse toegeving die je badkamer nodig heeft.

Een mooi, organisch geheel bekom je door te kiezen voor ronde waskommen en kranen met een gebogen vorm. En mag het nog net iets meer zijn? Style je ronde badkamerelementen dan met opvallende prints en kies voor een kraan in een niet voor de hand liggende kleur. Het resultaat? Een stijlvol badkamerinterieur, dat perfect in balans is.

Speel met textuur

Hedendaagse badkamerinterieurs zijn allesbehalve standaard. Echte durvers laten hun creativiteit de vrije loop met grillige vormen en texturen die vrolijk in het oog springen. Fijne latjes vinden we terug bij de Balmani Forma meubelreeks. Het figuratieve lijnenspel valt zowel in de smaak bij moderne als klassieke badkamerfans. Massief hout is een populair materiaal.

Textuur aanbrengen doe je niet enkel in een badkamermeubel. Ook de douches zijn helemaal mee met de trend. Een strak afgelijnde douchebak is verleden tijd. We kiezen voor douchebakken en panelen in ruwe leisteenstructuur. Een trendy doucheglas speelt tegenwoordig met diepte en textuur. Een eigentijdse tekening brengt je hele badkamer tot leven.

Eenvoudig sober

In een minimalistische badkamer kom je volledig tot rust. De focus ligt volledig op de functionaliteit. Strakke lijnen, puur design en weinig poespas. Dat zien we ook terug in de nieuwe meubelcollectie Balmani Cubo. De wastafel ligt hier in het meubel waardoor de rechte lijn niet onderbroken wordt. Dankzij de ruime lades, hou je je badkamer ook ordelijk en slingeren er geen spullen rond.

De allernieuwste baden keren ook terug naar de essentie. Een tijdloze vormgeving is het resultaat. Een minimalistisch bad heeft een erg dunne badrand, een uitgefreesde overloop en is afgewerkt in mat design. Zo’n bad integreert zich moeiteloos en naadloos in je badkamerinterieur.

Kom deze zomer alle trends uitgebreid ontdekken in onze showrooms of doe inspiratie op in onze webshop.

Meer artikelen