Leestijd: 1 min

Zou jij je laten verleiden door een fluwelen canapé?

De fluweeltrend, die vorige winter is opgedoken, blijft ook dit jaar in. Wij zijn alvast verkocht want fluweel geeft je interieur een bijzondere uitstraling. Met dit satijnachtige, zachte en tegelijk glamoureuze materiaal krijgt je canapé een erg elegante toets. De fluwelen fauteuil – een toonbeeld van ‘hygge’ – is een onweerstaanbaar plekje om je neer te vlijen. Ontdek hoe je fluweel in je interieur integreert en welke fouten je niet mag maken.

Onze vijf tips om een fluwelen canapé te kiezen

  • Om te vermijden dat je salon een al te theatrale look of ‘Moulin Rouge’-sfeer krijgt, laat je bordeauxkleurig fluweel beter links liggen.
  • Qua kleuren ben je beter af met tinten die een beetje veranderen naargelang de lichtinval, zoals poederroze voor een elegante boudoirtoets, donker eendgroen of currygeel voor wat meer pit. Wie zijn interieur een modern tintje wil geven, kan ook voor pastel- en zuurstokkleuren opteren.
  • De lederen chesterfield mag dan al een klassieker zijn, ook de fluwelen versie is subliem, al kan ze je interieur verzwaren als het al een beetje druk is. Voor een modernere look, kies je beter een fauteuil met een eenvoudige en zuivere vorm. 
  • Combineer de trend van fluweel met Scandinavisch getinte meubelen. Samen vormen ze een topduo.
  • Ben je nog niet direct van plan een nieuwe canapé te kopen maar voel je wel wat voor de fluweeltrend? Investeer dan in kleine elementen zoals kussens en plaids om de trend tegen een klein budget binnen te halen.