Leestijd: 2 min

Belfius en Immoweb gaan een strategisch partnerschap aan

Brussel, 30 juli 2024 - Belfius, als toonaangevende Belgische bank-verzekeraar, en Immoweb, als grootste digitale vastgoedportaal van het land, kondigen een partnership aan. Samen positioneren ze zich als de referentiepartners voor alle Belgen die hun woondromen willen waarmaken. Zowel in hun zoektocht naar het ideale pand als bij de financiering ervan via een competitief hypothecair krediet, kunnen gebruikers rekenen op een kwaliteitsvolle begeleiding in elke fase van hun project. 

Van het zoeken tot het financieren van het ideale pand

Dankzij dit strategisch partnerschap krijgen Immoweb-gebruikers de mogelijkheid om, via enkele muisklikken, een gepersonaliseerde hypothecaire kredietsimulatie te krijgen. Aansluitend kunnen ze ook een afspraak vastleggen bij een kredietspecialist van Belfius in het kantoor van hun keuze om alles meer in detail te bespreken. De kredietspecialisten kunnen de gebruikers dan wegwijs maken in hun project en een op maat gesneden kredietvoorstel uitwerken tegen de beste prijs, rekening houdend met alle aspecten van het dossier en met hun specifieke financiële situatie.

Van onlinesimulatie tot gepersonaliseerde begeleiding in het kantoor

Deze samenwerking met Belfius past in de ambitie van Immoweb om de Belgische gezinnen in elke fase van hun vastgoedproject te begeleiden. De door Immoweb aangeboden diensten overstijgen immers ruimschoots het gewone kader van de online zoekertjes. Het platform faciliteert niet enkel het zoeken naar een pand, maar biedt ook de mogelijkheid om de waarde van vastgoed te schatten, een vastgoedmakelaar te vinden, een beeld te krijgen van de prijzen die in elke stad en gemeente gangbaar zijn aan de hand van een kaart en een simulatie uit te voeren met het oog op het verkrijgen van een hypothecair krediet via Belfius.

Dat streven wordt ook gedeeld door Belfius die, als toonaangevende bank-verzekeraar, alle Belgen wenst te helpen om hun woondromen te realiseren en hun referentiepartner wil worden. Dankzij een groot team van kredietspecialisten, verspreid over een net van 450 kantoren, analyseert Belfius de individuele behoeften van de geïnteresseerde personen om hun aangepaste en competitieve oplossingen aan te bieden.

“Het partnerschap met Belfius vormt een beslissende stap in de verbintenis van Immoweb om de Belgische gezinnen een volledige en beveiligdee vastgoedbeleving te bieden. Samen met Belfius willen we de toegang tot vastgoedfinancieringen voor de betrokken personen vereenvoudigen en ze ook gericht steunen in elke fase van hun project”, bevestigt Piet Derriks, Managing Director van Immoweb.

Olivier Onclin, lid van het directiecomité van Belfius: “Bij Belfius steven we ernaar om alle Belgen met raad en daad bij te staan in de verwezenlijking van hun woondromen. Deze samenwerking tussen twee vooraanstaande spelers op de woningmarkt past perfect in deze ambitie.”

Meer weten?
Perscontacten: 


Belfius Bank & Verzekeringen 

Ulrike Pommée,
+ 32 (0)2 222 02 56,
[email protected]

Immoweb
Yousra Dahraoui,
+ 32 (0)476 80 69 35,
[email protected]

Gepubliceerd op 30 juli 2024