Gesponsord Limburgs landscape

Denk je erover na om je woning, appartement of bouwgrond te verkopen in de regio Maaseik, Dilsen, Maasmechelen of Lanaken? Of ben je net op zoek naar betaalbaar vastgoed aan de Maaskant? Dan is een makelaar een waardevolle partner om je hierbij te helpen.

Je woning zelf verkopen of met een makelaar?

Een woning verkopen lijkt op het eerste zicht eenvoudig. Het is pas na een tijdje dat de eerste uitdagingen en zorgen de kop komen opsteken. Door te kiezen voor een ervaren makelaar om je woning te verkopen, zorg je dat je alles uit je vastgoed haalt. Niet alleen ontvang je zo de maximumwaarde van je huis, appartement of bouwgrond, je bespaart ook heel wat tijd.

Een makelaar maakt gebruik van zijn kennis van de vastgoedmarkt, zet doeltreffende marketingtechnieken in en kent de actuele wetgeving rond vastgoed. Hierdoor kan jij je ondertussen op andere dingen focussen en opgelucht ademhalen omdat alles in goede handen is.

Voordelen van verkopen met een vastgoedmakelaar

Wanneer je geen ervaring in de sector hebt, kan het verkopen van een woning best intens en stresserend zijn. Zo moet je de hele tijd aanwezig zijn om potentiële kopers rond te leiden en moet je goed kunnen onderhandelen over de prijs.

Daarbij is het belangrijk dat je meteen een correcte inschatting maakt van de waarde van je eigendom. Een te hoge startprijs kan nadelig uitvallen. Als je de waarde van je woning overschat, schrikt dit potentiële kopers meteen af. Hierdoor ga je na verloop van tijd noodgedwongen de prijs moeten verlagen. Iets wat potentiële kopers snel opmerken en wat de illusie schept dat er misschien iets mis is met de woning of dat er verborgen gebreken aanwezig zijn. Door een vastgoedmakelaar in te schakelen, zorg je dat je huis, appartement of bouwgrond nooit imagoschade lijdt. 

Bespaar tijd en geld

Een vastgoedmakelaar kent de prijzen van de vastgoedmarkt en helpt jou om de beste prijs voor je woning te krijgen. Uiteraard moet je bij een samenwerking met een makelaar rekening houden met commissie. Maar wanneer je zelf niet de beste verkoper bent, kan je geld mislopen door je woning aan een te lage prijs te verkopen. In het grotere plaatje kan je dus net geld winnen door voor een makelaar te kiezen.

Daarnaast bespaar je ook heel wat tijd. Tijdens jouw afwezigheid toont de makelaar je woning aan geïnteresseerde kopers. Zo vermijd jij de stress van bezoekers die hun afspraak verplaatsen of op het laatste moment annuleren. En moet je niet de hele tijd thuis zitten wachten tot bezoekers komen opdagen.

Geniet van doelgerichte marketing

Een vastgoedmakelaar heeft uitgebreide kennis van marketing en kan daardoor veel doelgerichter adverteren. Naast regionale media kunnen ook brochures, zoekertjes op portaalsites, advertenties op sociale media en Google Ads om hoger te verschijnen in de resultaten van zoekmachines ingezet worden. Door jarenlange ervaring weet een makelaar wat wel en niet werkt en verspil je dus geen geld aan marketing die niet doeltreffend is. Een makelaar kent namelijk de markt en weet perfect welke doelgroepen hij voor jouw vastgoed moet aanspreken. 

Maak je woning aantrekkelijker

Door je woning aantrekkelijker te maken voor kopers stijgt ook de prijs die je voor de woning kan vragen.

Met een makelaar ben je zeker van een professioneel team dat jouw huis, appartement of bouwgrond zo goed mogelijk in de kijker zet en de pluspunten extra benadrukt. Denk bijvoorbeeld maar aan een fotograaf die kwalitatieve foto’s neemt en een copywriter die de teksten voor bij de foto’s schrijft. Dankzij het optimaal inzetten van woord en beeld zal jouw woning, appartement of bouwgrond veel meer de aandacht trekken. 

Daarnaast weet een makelaar waar kopers op letten. Dankzij enkele praktische tips van je makelaar kan je de details aan je woning nog een snelle opknapbeurt geven. Omgekeerd kan trouwens ook. Wanneer sommige renovaties of opknapwerken niet nodig zijn, of zichzelf bij de verkoop van je woning niet terugbetalen, zal een makelaar je hiervan op de hoogte brengen. Op deze manier bespaar je opnieuw geld.

Tijdelijk aanbod bij Limburgs Vastgoed

Wanneer je je woning betaalbaar wil verkopen aan de Maaskant, vind je bij limburgsvastgoed.be een waardevolle partner. Momenteel geniet je bij opdracht tot verkoop van een huis, appartement of bouwgrond in de regio Maaseik, Dilsen, Maasmechelen of Lanaken van een aantrekkelijk aanbod.

Je betaalt nu slechts 1,99% commissieloon én ontvangt een cadeaubon voor 2 personen voor een romantisch diner met wijn ! (aanbod onder voorwaarden)

Daarnaast ben je verzekerd van een dynamisch en getalenteerd team dat steeds voor een professionele dienstverlening zorgt.

Jouw woning betaalbaar verkopen aan de Maaskant?

Wil je jouw huis, appartement of bouwgrond regio Maaseik, Dilsen, Maasmechelen of Lanaken verkopen? Kies voor een dynamische vastgoedmakelaar!

Geniet nu van de nieuwe aanbieding bij Limburgs Vastgoed

Meer artikelen