Schaakspel
Leestijd: 1 min

Een woning huren: wees je tegenkandidaten te snel af

Mooie huurwoningen of aantrekkelijke appartementen trekken meestal veel geïnteresseerden aan. Als kandidaat-huurder zal je dus jouw uiterste best moeten doen om de buit binnen te halen. We geven je alvast enkele tips om je concurrenten te slim af te zijn.

Bij de huur van een leuke woning of een mooi appartement krijgt een verhuurder meestal heel wat geïnteresseerde kandidaat-huurders over de vloer. Hoe slaag je erin om het huurcontract in de wacht te slepen? Wij geven je enkele tips.

Zoek 24/7 naar de perfecte woning

Als je echt de woning of het appartement van jouw dromen wil vinden, dan moet je bereid zijn om heel wat uren per week aan je zoektocht te besteden. Hou onze zoekertjespagina in het oog, maar vraag ook aan vrienden en familie om hun ogen open te houden. Voorzie ook voldoende tijd voor rondleidingen en wees flexibel:  eigenaars hanteren vaak een strikte uurregeling , zeker als er nog huurders in de woning wonen.

Verlies geen tijd en maak een goede indruk

Het ideale huis of appartement gevonden? Schiet meteen in actie! Grijp de telefoon en maak onmiddellijk een afspraak, zodat je de verhuurder als eerste kan ontmoeten. Verkies bellen boven e-mailen, je wint er heel wat tijd mee. Maak een goede eerste indruk tijdens de rondleiding. Wees zeker op tijd en verwittig de verhuurder mocht je toch te laat zijn.

Stel je beslissing niet te lang uit

Ben je na je bezoek nog steeds even enthousiast? Neem toch even de tijd om alle informatie te laten bezinken. Win ook het advies van familie en vrienden in. Vraag aan de verhuurder of je twee dagen bedenktijd kan krijgen, om alles op een rijtje te zetten. Respecteer deze termijn en stel je beslissing dus zeker geen week uit, anders kaapt een andere kandidaat-huurder de woning voor je neus weg.

Helemaal voorbereid? Vind je ideale huurwoning op Immoweb.

De snelste weg naar je nieuwe woning, dat is de zoekertjespagina van Immoweb. Wij zijn al jarenlang de nummer 1 zoekertjessite in België. Bij ons ben je dus aan het juiste adres voor je nieuwe huis of appartement.

Vind de huurwoning van je dromen

Meer artikelen