Woonkamer van een huurwoning in blauwe tinten met een hond
Leestijd: 2 min

Vind je ideale huurwoning in 5 stappen

Je bent op zoek naar een goede huurwoning, maar ziet tussen de bomen het bos niet meer?  We helpen je graag een handje en geven je 5 tips waarmee je snel de huurwoning vindt die aan al je eisen voldoet.

Tip 1: Bepaal waar je wil wonen

Je hebt vast een buurt, gemeente of stad waar je graag wil wonen. Ga er eens wandelen en hou je ogen goed open: misschien spot je wel een aantal ‘te huur’-bordjes.  Ken je de buurt nog niet goed, informeer je dan vooraf over de gemiddelde huurprijzen door de lokale vastgoedadvertenties te bekijken. Bekijk ook hoe het met de bereikbaarheid en de toegankelijkheid van de buurt gesteld is. Afhankelijk van je persoonlijke situatie kan de nabijheid van grote verkeersaders of openbaar vervoer een belangrijk criterium zijn bij het kiezen van een huurwoning.

Tip 2: Beslis hoeveel ruimte je nodig hebt

Betalen voor ruimte die je niet nodig hebt, is zinloos. Denk vooraf goed na over hoeveel bewoonbare oppervlakte je nodig hebt. De oppervlakte van de huurwoning bepaalt immers grotendeels de huurprijs. Zoek je een huis, een appartement of een studio? Verhuis je alleen of met je hele gezin? Hoeveel slaapkamers heb je minimaal nodig? Verkies je een grote tuin of is een bescheiden terras voldoende? Bekijk het allemaal op voorhand zodat je gericht kan zoeken.

Tip 3: Stel je budget op

Je budget is één van de meest bepalende factoren. Een goede raad: breng bij de opmaak van je budget zeker alle kosten in rekening, zodat je exact weet hoeveel de huurprijs mag bedragen. Hou rekening met de huurwaarborg, de woonverzekering, de vaste kosten en het onderhoud. Voor een appartement tel je ook nog de gemeenschappelijke kosten bij de totaalsom.

Tip 4: Maak een zoekopdracht aan op Immoweb

Immoweb is, dankzij de grote gegevensbank, de nummer 1 voor vastgoed in België. Je kan op onze website een zoekopdracht aanmaken. Kies of je een huis of een appartement wilt huren, vul in waar je graag wil wonen en bepaal de maximale huurprijs. Geef aan de hand van de andere zoekcriteria aan wat nog relevant is voor jou enstart de zoektocht in onze databank. Grote kans dat je de huurwoning van je dromen in 1-2-3 te pakken hebt!

Vind je toch nog niet wat je zoekt? Maak een account aan op Immoweb en bewaar de zoekopdracht. Zo word je als eerste op de hoogte gebracht van een woning die wel aan je wensen voldoet.

Tip 5: Roep de hulp in van een vastgoedmakelaar

Vastgoedmakelaars gaan nauwkeurig op zoek gaan naar een geschikt pand voor hun klanten. Misschien heeft jouw makelaar al het perfecte pand voor jou in zijn portefeuille. Bovendien kennen makelaars de markt en kunnen ze je helpen om je verwachtingen bij te stellen tijdens je zoektocht. Ze geven je gratis advies en zorgen ervoor dat je zoektocht vlot verloopt.

Vind de huurwoning van je dromen in enkele klikken

Op zoek naar een nieuwe thuis? Bekijk snel de zoekertjes op onze website. Door de grote hoeveelheid panden, de gedetailleerde info en de duidelijke foto’s zijn we de nummer 1 voor al wie op zoek is naar een nieuwe woning.

Bekijk de zoekertjes in jouw regio

Meer artikelen