Gesponsord

Of je nu bouwt of renoveert, kwalitatieve ramen en deuren zijn altijd een goed idee. Ze maken de look van je woning af, zorgen voor veiligheid en helpen je energie besparen. Maar kies je pvc, hout of aluminium? Hier vind je alvast vier voordelen van ramen en deuren in aluminium.

Elk materiaal heeft zijn unieke eigenschappen, en ook je smaak en bouwstijl spelen een rol. Toch zijn er enkele vlakken waarop aluminium beslist een streepje voor heeft.

  1. Sterk en strak

Aluminium is licht, maar bijzonder stevig en bestand tegen weer en wind. Het materiaal is bovendien roestvast en vraagt weinig onderhoud. Schilderen of vernissen? Niet nodig! En je poetst de profielen gewoon samen met het glas, met dezelfde producten. Doordat aluminium zo sterk is, kan je er grotere ramen en deuren mee maken. Tegelijk blijft het profiel slanker dan bij glaswerk met pvc of hout. Het resultaat: meer licht en ruimte in huis, en strakke ramen en deuren in het design en RAL-kleur die jij wenst.

De sterkte van aluminium is trouwens ook een troef op het vlak van veiligheid. Het is namelijk niet brandbaar en helpt inbrekers buiten houden. Zo slaap jij op je twee oren.

2. Een duurzame investering

Aluminium ramen en deuren van Schüco hebben een hoge isolatiewaarde. Samen met goed geïsoleerde wanden en plafonds zorgen ze ervoor dat je verwarming minder hard moet werken om het binnen aangenaam warm te hebben en in de zomer de warmte buiten te houden. Zo voldoe je aan de laatste energienormen, bespaar je op je verwarmingsfactuur én help je de planeet. Kwalitatief buitenschrijnwerk gaat ook langer mee. Kortom: een investering waarvan je jarenlang geniet én die een stevige meerwaarde betekent wanneer je later je woning zou verkopen.

3. Helemaal circulair

De bouwsector veroorzaakt jaarlijks tonnen afval en verbruikt veel nieuwe grondstoffen. Daarom is er al enkele jaren een omschakeling richting circulair bouwen aan de gang. Dat betekent dat fabrikanten meer gerecycleerde materialen gebruiken en dat hun producten achteraf verwerkt kunnen worden tot nieuwe grondstoffen. Aluminium ramen en deuren van Schüco passen perfect in dat plaatje. Ze kunnen namelijk volledig gerecycleerd, hergebruikt en zelfs herplaatst worden. Op die manier zijn er bij de productie van aluminium ramen en deuren minder grondstoffen en energie nodig. Ook de afvalberg verkleint. Met het oog op de toekomst is jouw keuze voor aluminium ook een positieve keuze voor onze planeet.

4. Netwerk van professionele installateurs

Overtuigd van de troeven van aluminium ramen en deuren in je woning? Dan wil je kunnen rekenen op een betrouwbare vakman. Met Schüco zit je goed, want het heeft een uitgebreid netwerk van gecertifieerde Schüco Premium Partners over heel België. Zij zijn gespecialiseerd in aluminium, kennen de laatste technische trends en werken met originele Schüco-onderdelen. Zo geniet jij zonder zorgen van je nieuwe ramen en deuren.

Aluminium ramen en deuren nodig?

Neem vrijblijvend contact op met een Schüco Premium Partner in jouw buurt!

Vind mijn Schüco Premium Partner

Meer artikelen