Gesponsord

Van je woning willen jij en je familie jarenlang genieten, van jong tot oud. Het is daarom aangeraden om bij het ontwerp er al rekening mee te houden om je woning dan al zo toegankelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door te kiezen voor drempelloze of barrièrevrije deuren, ramen en schuiframen. Zo kunnen ouderen, kinderen en minder mobiele personen probleemloos binnen en buiten.

Toegankelijk bouwen is toekomstgericht bouwen. En dat begint al bij de toegang tot je woning. Smalle deuren en hoge drempels vormen een echte hindernis voor kinderen, minder mobiele personen en ouderen. De oplossing? Deuren en ramen met een brede opening en een zeer lage drempel, of zelfs zonder drempel. Zo kan je hele familie moeiteloos binnen en woon je comfortabel – vandaag en morgen. Niet alleen de toegang, maar zeker ook de bediening van ramen en (schuif)deuren is zeer belangrijk. Is een schuifraam van 500kg nog te bedienen? Kan ik een raam nog terug sluiten als ik minder kracht heb of misschien zelfs in een rolstoel zit? Enzovoorts …

Onbelemmerde toegang dankzij brede en drempelloze deuren

De NBN EN-norm voor toegankelijk bouwen zegt dat een deuropening minstens 90 cm breed moet zijn om rolstoelen vlot door te laten. Met hun brede opening voldoen de barrièrevrije deuren van Schüco ruim aan de eisen voor toegankelijkheid. Zo zijn de voordeuren AD UP 75 en AD UP 75 BL tot 140 cm breed en optioneel mogelijk zonder drempel. Ideaal om je woning jarenlang vlot en veilig te betreden. Dankzij het aluminium profiel geniet je bovendien van alle voordelen van dit strakke, stevige en duurzame materiaal.

Vlot naar je terras en tuin

Ook van je terras en je tuin wil je blijven genieten. Dat kan wanneer je voor barrièrevrije deuren of schuiframen kiest. Het aluminium schuifsysteem ASE 60/80 van Schüco kan uitgerust worden met een vlakke dorpel voor een barrièrevrije doorgang. Liever een (venster)deur naar je terras? Dan is het AWS-systeem geknipt voor jou: dat is een groot raam wat tevens dienst kan doen als deur. De brede opening en de zeer lage drempels zorgen ervoor dat je tuin steeds toegankelijk blijft. Ook dit systeem is gemaakt uit kwalitatief hoogwaardig aluminium.

Barrièrevrije ramen en deuren voor nieuwbouw én renovatie

Kies je voor nieuwbouw? Of renoveer je een huis waarop je helemaal verliefd bent geworden? In dat geval is het handig om te weten dat de systemen van Schüco ook eenvoudig in bestaande woningen te plaatsen zijn. Zo maak je élke woning toegankelijk en klaar voor de toekomst.

Jouw partner voor een toegankelijke woning

Geen kwaliteitsproducten zonder vakkundige installateurs. Gelukkig heeft Schüco beide. Schüco beschikt namelijk over een uitgebreid netwerk van gecertifieerde Schüco Premium Partners. Zij zijn gespecialiseerd in aluminium, kennen de laatste technische trends en werken met originele Schüco-onderdelen. Zo geniet jij zonder zorgen van je nieuwe barrièrevrije ramen en deuren.

Barrièrevrije ramen en deuren plaatsen?

Neem vrijblijvend contact op met een Schüco Premium Partner in jouw buurt!

Vind mijn Schüco Premium Partner

Meer artikelen