Gesponsord

Schuifsystemen zijn dé verbinding tussen binnen en buiten. Het is een raam dat je overspoelt met daglicht, een weidse blik op de omgeving biedt en waardoor je zo je terras op wandelt … Maar welke systemen bestaan er? We overlopen de verschillende types, zodat jij straks de perfecte schuifdeur voor je woning vindt.

Welk systeem je ook kiest, een schuifdeur biedt je heel wat voordelen. Zo geniet je dankzij het grote glasoppervlak van veel lichtinval en een ongehinderd uitzicht, wat ook een positieve invloed heeft op je humeur. Ga je voor een nieuwbouw? Of wil je renoveren? Er zijn schuifsystemen voor nagenoeg elke situatie. Zelfs hoeken van 90° zijn mogelijk, voor het ultieme ruimtegevoel. Een schuifdeur is eenvoudig te bedienen, zodat je snel van de buitenlucht geniet. Bovendien integreer je de schuifsystemen van Schüco moeiteloos in je smart home. Op die manier open je de deur met één klik in de app, met een druk op de knop en zelfs met je stem. Je ramen en deuren automatisch laten openen en sluiten volgens een tijdsprogramma of het weer? Dat regel je snel via je smartphone of tablet!

Een klassieker: de hefschuifdeur

Een hefschuifdeur is waarschijnlijk het bekendste systeem. De standaard hefschuifdeuren van Schüco combineren comfort, kwaliteit en maximale designvrijheid. Ze beschermen je woning tegen weer en wind en zijn inbraakwerend. Ook hun warmte- en geluidsisolerende eigenschappen zijn onovertroffen. De hefschuifdeur open je door aan de handgreep te draaien. Zo wordt de vleugel van het raamkader opgetild, waarna je hem verschuift. En dat alles zonder veel kracht of moeite. Ook een automatische bediening via app of drukknop is mogelijk, alsook mechanische componenten voor extra comfort.

Je kunt kiezen om je hefschuifdeur naar links, naar rechts of vanuit het midden in twee richtingen te laten openen. Dankzij uitvoeringen met tot drie rails heb je een flexibele oplossing om zeer ruime openingsbreedtes te realiseren. Deze varianten zijn ook allen mogelijk in schuifsystemen waarbij de vleugel niet eerst opgeheven dient te worden alvorens te schuiven.

Schuifdeuren voor een exclusief uitzicht

Wil je van vloer tot plafond genieten van een onbelemmerd uitzicht? De Panorama-schuifdeuren van Schüco hebben een grote glasoppervlakte en zeer slanke profielen. Je opent en verschuift ze eenvoudig met de hand of via automatische bediening, waarna je een ruime opening hebt – tot twee derde van de breedte van het element. Afhankelijk van je wensen combineer je tot zes beglaasde vleugels . De Panorama-schuifdeuren met hun rails in roestvrij staal zijn fluisterstil. En ze helpen je energie besparen en inbrekers buiten houden!

Vouwschuifdeuren: de grootste opening

Wat als je je raam volledig kon openvouwen? Met de vouwschuifdeuren van Schüco beschik je over een glazen gevel waarvan je de afzonderlijke vleugels kunt samenvouwen tot compacte pakketten. Dé manier om de breedste doorgang te creëren. Bij Schüco configureer je je vouwschuifdeuren volledig naar wens: naar binnen of buiten openvouwen, naar links, naar rechts of in beide richtingen verschuiven, geïsoleerde of niet-geïsoleerde vleugels … Wat je ook kiest, de vleugels worden zowel boven- als onderaan veilig geleid met stille rails en rolwagens.

Kies jouw schuifsysteem

Meer informatie nodig over schuifdeuren? Of meteen jouw schuifdeur configureren? Eén adres: www.schueco.be/mijn-schuifdeur!

Jouw partner voor schuiframen

Schuiframen gekozen? Dan heb je ook betrouwbare vaklui nodig voor de installatie. Schüco beschikt over een uitgebreid netwerk van gecertifieerde Schüco Premium Partners. Zij zijn gespecialiseerd in aluminium, kennen de laatste technische trends en werken met originele Schüco-onderdelen. Zo geniet jij zonder zorgen van je schuifdeuren.

Schuifdeur, hefschuifdeur of vouwschuifdeur nodig?

Je Schüco Premium Partner staat voor je klaar!

Vind mijn Schüco Premium Partner

Meer artikelen