Waarom een verzekering afsluiten? 4 situaties waarin je blij zal zijn dat je gedekt bent
4 situaties waarbij je blij zult zijn verzekerd te zijn! Diefstal, waterschade, brand... het overkomt niet alleen anderen. Dat weet je. Gelukkig is er een verzekering.
Inhoudstafel
Een ongeval is nooit prettig. Naast de resulterende financiële zorgen betekent het veel tijdverlies! Waarom een verzekering afsluiten, ze zijn zo duur? We halen vier incidenten met dure gevolgen aan waarin een verzekering beter was geweest. Kijk zelf maar.
1. Ik heb de auto van mijn buurman in brand gestoken
Je krijgt het meteen te horen: als je de auto van je buurman vrijwillig in brand hebt gestoken, dan dekt de verzekering jouw daad niet. Maar wat gebeurt er als de garage die je huurt, is afgebrand en als de brand is uitgeslagen naar de garage van de buurman? Wees gerust, je brandverzekering dekt de schade aan de garage van de buurman en aan zijn auto.
Pech voor Paul (Strombeek-Bever) wiens buur een Porsche had. ? Als hij geen dekking via een brandverzekering had gehad, zou dit incident Paul 324.000 euro hebben gekost.
Ter informatie: de gemiddelde waarde van een auto in België bedraagt ongeveer 13.000 euro. Dit betekent dat je in dit soort situaties heel blij zult zijn dat je gedekt bent door je verzekering.
2. Ik heb wateroverlast en mijn kat houdt niet van water
Wateroverlast (of een brand) heeft voor een ravage gezorgd in je woning en je kunt niet langer thuis verblijven zolang de herstelwerkzaamheden duren. Je verzekering kan je dan een tijdelijk verblijf voorstellen. Heb je een kat (of een hond)? Daar wordt vaak rekening mee gehouden en een oplossing voor geboden om ook je huisdier nieuw onderdak te geven.
Waarom een verzekering afsluiten als je denkt dat waterschade iets is wat alleen anderen overkomt? Dat je enkel de kraantjes goed moet dichtdraaien? En wat als er een gaatje zit in een slang of als de aansluiting van je wasmachine versleten is?
Isabelle (Louvain-La-Neuve) had de wasmachine aangezet vooraleer ze ging werken. Bij haar terugkeer vond ze een briefje op de deur. Haar benedenbuur liet weten dat er water binnenstroomde bij hem. Isabelle ging haar appartement binnen. Het bleek helemaal onder water te staan. Elvis, haar kat, was in paniek neergestreken op het fornuis. Oeps, een lek in de wasmachine. De factuur zou in totaal 16.000 euro bedragen. Dat is niet min. Gelukkig was ze verzekerd. De kosten werden voor haar betaald: de schade aan haar appartement, aan dat van de buren, haar verblijf van drie nachten in een hotel en het dierenpension voor Elvis de kat.
3. De verlovingsring die ik aan mijn geliefde wou schenken, werd gestolen
Je bent het slachtoffer van een diefstal en je vindt ‘dat je geen geluk hebt’. Nochtans is de kans dat je wordt beroofd statistisch heel waarschijnlijk. Gemiddeld waren er 67.000 diefstallen per jaar in woningen in België voor de periode tussen 2010 en 2017.
En wat nu met je gestolen verlovingsring? Als je kan aantonen dat je de ring in je bezit had (met een factuur) en voor zover het misdrijf is bewezen (je had de deur niet laten openstaan), zal je worden vergoed. Je moet je liefdesverklaring alleen nog enkele dagen uitstellen.
De diefstalverzekering dekt uiteraard de gestolen voorwerpen, maar ook de schade die wordt veroorzaakt door de dief om binnen te breken en de schade in je woning. Heeft de dief een raam verbrijzeld, een deur ingebeukt en meubels omgegooid naast de diefstal van je waardevolle bezittingen? Al die schade wordt gedekt door de diefstalverzekering, een optie van de brandverzekering.
Mijn telefoon van het werk is gestolen, ben ik verzekerd?
Alles hangt af van de plaats van de diefstal. Vond de diefstal plaats bij je thuis in het kader van een inbraak, dan ja. Een diefstal uit je wagen of het restaurant waar je je toestel mee naartoe nam? Dan zal de verzekering ervan uitgaan dat het gaat om nalatigheid van jouw kant. Je krijgt geen vergoeding. Wat verzekeringen betreft, kan dit eenvoudige principe worden gehanteerd: heb je iets doms gedaan? Dan draai je zelf op voor de brokken. Een (onvoorzien) ongeval voor jou of voor anderen? Dan word je gedekt door de verzekering. Daarom is het beter om een verzekering af te sluiten.
4. Een storm brak alle ramen in het huis
Soms lopen de natuurelementen uit de hand en kunnen we er niet veel aan doen. Een paar keer per jaar slaat de hagel in België toe en veroorzaakt erge schade. De hagelstenen kunnen aanzienlijke afmetingen bereiken, zoals golfballen bijvoorbeeld.
Op volle snelheid gelanceerd, kunnen deze projectielen vele oppervlakken breken: carrosserieën, ruiten, dakgoten, dakpannen…Zo’n incident zorgt voor schade bij jouw thuis? De brandverzekering zal inspringen. Of het nu stormschade is, een aardverschuiving, bliksem…
Lijken deze situaties je onrealistisch? In werkelijkheid zijn de meeste incidenten eerder onwaarschijnlijk. Vraag je je nog altijd af waarom je een verzekering zou afsluiten? Toch is de rekensom snel gemaakt tussen een premie van enkele euro’s en duizenden euro’s kosten bij een schadegeval!
Kijk zelf maar
Simuleer de kostprijs van onze verzekering en ontdek de talrijke garanties.