Gesponsord ben huis

Vanaf 2021 moeten alle nieuwe woningen in Vlaanderen bijna-energieneutraal zijn (BEN). BEN wordt dus de standaard voor nieuwe gebouwen! Ben je dus op dit moment op zoek naar een project of ga je binnenkort een vergunning aanvragen? Lees dan zeker even verder.

Concreet, wat is een BEN-woning?

Het is een bijna-energieneutraal huis dat voldoet aan onderstaande eisen:

– een goed geïsoleerd en luchtdicht omhulsel om warmteverlies en tocht te voorkomen;

– een efficiënt ventilatiesysteem, nodig om gezonde lucht in te ademen;

– een niveau E in overeenstemming met de geldende normen. Vanaf 2021 mag het E-peil van nieuwe woningen niet hoger zijn dan 30 wat overeenkomt met bijna nul-energie;

– een geringe behoefte aan energie uit hernieuwbare bronnen voor verwarming en/of waterverwarming. De hernieuwbare energie is minstens 15 kWh/m2jaar,

Een BEN-woning betekent optimaal comfort in huis dankzij minder warmteverlies. Dit gaat ook gepaard met een aanzienlijke verlaging van de energierekening!

Wat de energieprestatie van je woning betreft, betekent BEN een A-label voor jouw EPB-certificaat; een conditio sine qua non voor nieuwe woningen waarvoor de vergunningsaanvraag na 01/01/2021 wordt ingediend.

Maar dat is nog niet alles. Het bouwen van BEN-woning betekent ook nadenken over het klimaatprobleem en daadwerkelijk actie ondernemen in deze richting. Een BEN-huis moet duurzame energie produceren. Zorg er in dit geval voor dat je woning is uitgerust met zonnepanelen, driedubbele beglazing, efficiënte ventilatie, enz…

Overweeg om je BEN-woning compact, luchtdicht en met een efficiënte isolatiemantel te ontwerpen. Isoleer het dak, de muren en de vloer en installeer de juiste beglazing om een grote energiebesparing te bekomen!


Wil jij graag meer weten over BEN-woningen?

Lees dan meer over de mogelijkheden van het bouwen van een kant-en-klare BEN-woning van Team Construct of kom langs bij de “Zero Energy” modelwoning.

Bekijk de "Zero Energy" modelwoning

Een BEN-woning is voor iedereen toegankelijk! Het enige wat je hoeft te doen is je laten begeleiden door professionals uit de sector tijdens het hele ontwerpproces van je project. Zij zorgen voor de opvolging en het vlotte verloop ervan.

Je kan vertrouwen op de consultants van Team Construct dat zij alle punten binnen jouw budget optimaliseren. Ondertussen kan jij alle economische voordelen analyseren die je achteraf zal realiseren.

Team Construct werkt samen met specialisten uit de sector, die aandacht hebben voor de laatste technologische ontwikkelingen. Ze leiden hun architecten, verkoopadviseurs, projectmanagers, arbeiders en werfleiders op zodat onze constructies altijd efficiënt verlopen!

Meer artikelen