Het overhandigen van de sleutels van een woning aan een koppel
Leestijd: 1 min

Laat je woning verkopen door een professional: de rol van de makelaar

Zie je ertegen op om alle regelingen rond de verkoop van je huis of appartement zelf in handen te nemen? Of besef je dat je geen goede onderhandelaar bent? Dan kan je je woning verkopen via een vastgoedmakelaar. Maar wat kan een makelaar allemaal voor je doen? En welk prijskaartje hangt hieraan vast?

Het takenpakket van een vastgoedmakelaar

Een vastgoedmakelaar heeft een jarenlange ervaring in het verkopen van verschillende gebouwen en is dus ook de ideale partner voor de verkoop van jouw huis of appartement. Bovendien is vastgoedmakelaar een beschermd beroep: elke makelaar is verplicht ingeschreven bij het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars en moet een aantal deontologische regels respecteren. Als klant kan je dus op je beide oren slapen.

Een makelaar helpt je bij elke stap van het verkoopproces.

Hoeveel kost een vastgoedmakelaar?

Het spreekt voor zich dat er aan een dergelijk uitgebreid takenpakket ook een prijskaartje vasthangt. Vastgoedmakelaars zijn volledig vrij om hun tarieven te bepalen, maar gemiddeld rekenen ze je een bedrag ter waarde van 2% à 5% van de verkoopprijs van je huis of appartement aan. Wil je graag de prijzen vergelijken? Loop dan even langs de etalages van verschillende makelaars. Ze zijn immers verplicht hun tarieven op een duidelijke plaats te afficheren.

Op zoek naar een makelaar?

Lijkt het je wel interessant om met een makelaar in zee te gaan voor de verkoop van je woning? Bekijk dan snel onze lijst en vind een makelaar bij jou in de buurt.

Vind een makelaar in jouw buurt

Meer artikelen