Cleaned op bedroom, selling your home in 1 2 3.

Verkoop je woning in 1-2-3

Een huis of appartement dat te lang op een zoekertjessite blijft staan, lijkt voor veel geïnteresseerde kopers verdacht. We geven je enkele tips waarmee je woning vlotter verkocht raakt.

Verkoop je woning tegen een correcte prijs

Natuurlijk wil je je huis of appartement tegen een zo hoog mogelijke prijs verkopen – een flinke winst is altijd mooi meegenomen. Let er wel op dat je je woning niet overprijst. Kopers zijn op de hoogte van de gangbare vastgoedprijzen en laten te dure panden links liggen. Wij leggen je graag uit hoe je de verkoopprijs bepaalt. Je kan je woning ook online laten schatten of, als je een heel nauwkeurige schatting wil, contact opnemen met een makelaar.

Zorg dat je woning er goed uitziet

Woningen die er piekfijn uitzien, verkopen sneller dan panden waar nog werk aan is. Je kan de verkoop van je huis of appartement dus versnellen door op voorhand wat te klussen: leg losse tegels vast en werk afgebladderde verf weg. Meer tips vind je in ons artikel over hoe je de waarde van je woning kan laten stijgen . Ook home staging zal ervoor zorgen dat je huis of appartement sneller verkocht raakt.

Laat je zoekertje opvallen

Dé manier om geïnteresseerde kopers over de verkoop van je woning te informeren, is een zoekertje plaatsen op een immosite. Zorg er wel voor dat je zoekertje niet in de massa verdwijnt. Met deze tips laat je jouw zoekertje opvallen:

  • Gebruik duidelijke en mooie foto’s. Huur eventueel een professionele fotograaf in.
  • Geef zoveel mogelijk specifieke informatie over je woning: vermeld de oppervlaktes van de verschillende ruimtes, beschrijf de gebruikte materialen en geef aan op welke afstand het dichtstbijzijnde station ligt.
  • Deel je zoekertje op social media en vraag je contacten het te delen. Maak eventueel een Facebook-pagina over je woning aan, waar je extra informatie kan geven en geïnteresseerden je rechtstreeks kunnen contacteren.

Meer tips? Lees ons artikel ‘De 5 vuistregels voor een overtuigend zoekertje’.

Laat de concurrentie zijn werk doen

Zijn er meerdere geïnteresseerden die je woning willen bezoeken? Nodig hen dan allemaal op hetzelfde moment uit. De mogelijke kopers beseffen op die manier dat er veel concurrentie is en zullen sneller een bod te doen.

Bepaal de correcte waarde van je woning

Je woning vlot verkopen begint bij een correcte vraagprijs. Wij maken gratis een schatting op basis van de grootte van het pand, de gemiddelde vraagprijzen in de omgeving, de voorzieningen in de buurt en tal van andere openbare data.

Gratis online schatting

Meer artikelen