woning snel verkopen
Leestijd: 3 min

5 tips om je woning snel te verkopen

Een huis of appartement dat te lang op een zoekertjessite blijft staan, lijkt voor veel geïnteresseerde kopers verdacht. We geven je enkele tips waarmee je woning vlotter verkocht raakt.

Verkoop je woning tegen een correcte prijs

Natuurlijk wil je je huis of appartement tegen een zo hoog mogelijke prijs verkopen – een flinke winst is altijd mooi meegenomen. Let er wel op dat je je woning niet overprijst. Kopers zijn op de hoogte van de gangbare vastgoedprijzen en laten te dure panden links liggen. Om de verkoopprijs van je woning te bepalen, begin je met de sterke en zwakke punten ervan naast elkaar te zetten. Vervolgens raden we je aan om jouw woning met gelijkaardige woningen te koop te vergelijken.  Je kan je woning ook online laten schatten of, als je een heel nauwkeurige schatting wil, contact opnemen met een makelaar.

Zorg dat je woning er goed uitziet

Woningen die er piekfijn uitzien, verkopen sneller dan panden waar nog werk aan is. Hecht zeker belang aan je interieur, maar vergeet ook je gevel of tuin niet. Je kan de verkoop van je huis of appartement versnellen door op voorhand wat te klussen: leg losse tegels vast en werk afgebladderde verf weg. Daarnaast bestaan er heel wat tips om de waarde van je woning te laten stijgen, bijvoorbeeld door de energiekosten te verlagen.   Je kan ook gebruik maken van home staging, een techniek waarmee je je woning met weinig geld opfrist om zo toch meerwaarde te creëren. Dit zal ervoor zorgen dat je huis of appartement sneller verkocht raakt.

Laat je zoekertje opvallen om je woning snel te verkopen

Dé manier om geïnteresseerde kopers over de verkoop van je woning te informeren, is een zoekertje plaatsen op een immosite, zoals Immoweb. Zorg er wel voor dat je zoekertje niet in de massa verdwijnt. Met deze tips laat je jouw zoekertje opvallen:

  • Gebruik duidelijke en mooie foto’s. Neem ze idealiter op een heldere dag en geef de voorkeur aan natuurlijk licht. Huur eventueel een professionele fotograaf in.
  • Stel een aantrekkelijk zoekertje op en geef zoveel mogelijk specifieke informatie over je woning.  Vermeld de oppervlaktes van de verschillende ruimtes, beschrijf de gebruikte materialen en geef aan op welke afstand het dichtstbijzijnde station ligt. Zet eveneens alle sterke punten van je woning in de kijker.
  • Deel je zoekertje op social media en vraag je contacten het te delen. Maak eventueel een Facebook-pagina over je woning aan, waar je extra informatie kan geven en geïnteresseerden je rechtstreeks kunnen contacteren.

Meer tips? Lees ons artikel ‘De 5 vuistregels voor een overtuigend zoekertje’.

Laat de concurrentie zijn werk doen

Zijn er meerdere geïnteresseerden die je woning willen bezoeken? Nodig hen dan allemaal op hetzelfde moment uit. De mogelijke kopers beseffen op die manier dat er veel concurrentie is en zullen sneller een bod te doen. Als ze jouw woning een tweede keer willen bezoeken, organiseer dan een individueel bezoek.

Bereid het bezoek voor

Wanneer potentiële kopers je woning bezoeken, zorg er dan voor dat het lijkt op de foto’s in het zoekertje. Net en proper zijn de sleutelwoorden. Stel je tijdens een individueel bezoek ook beschikbaar en flexibel op naar de potentiële kopers toe, vooral wat de bezoektijden betreft. Lukt het niet om een gemeenschappelijk tijdstip te vinden? Zorg er dan voor dat er een iemand die je vertrouwt aanwezig is en het bezoek voor je organiseert. Tot slot raden we je aan om bij elk bezoek je waardevolle spullen op een veilige plaats te bewaren.

Je hebt nu alle kaarten in handen om je huis snel te verkopen. Veel succes!

Bepaal de correcte waarde van je woning

Je woning vlot verkopen begint bij een correcte vraagprijs. Wij maken gratis een schatting op basis van de grootte van het pand, de gemiddelde vraagprijzen in de omgeving, de voorzieningen in de buurt en tal van andere openbare data.

Gratis online schatting

Meer artikelen