Interieur met opbergrek, een plant en een witte stoel
Leestijd: 2 min

De 5 vuistregels voor een overtuigend zoekertje

Als je je huis of appartement wil verkopen, is het belangrijk dat het er tiptop uitziet. Vergeet daarnaast ook niet om voldoende aandacht aan je zoekertje te besteden. In een zee van advertenties is het belangrijk dat het jouwe eruit springt. Wij geven je 5 vuistregels om een doeltreffend zoekertje te maken.

1. Geef zoveel mogelijk specifieke informatie

Geïnteresseerde kopers moeten op basis van enkele foto’s beslissen of jouw huis of appartement iets voor hen is. Maak het hen gemakkelijk en geef in de tekst zoveel mogelijk details mee. Vermeld de afmetingen van de kamers of beschrijf de materialen die je gebruikt hebt bij de herinrichting van de keuken. Beschrijf ook de buurt. Hoe ver ligt je woning van scholen en winkels? Woon je in een levendige of net heel rustige straat? Vertel het allemaal in je zoekertje.

2. Vermeld je adres

Maar liefst 71% van de bezoekers van immosites verwachten dat het exacte adres meegedeeld wordt. Zoekertjes zonder adres worden dus heel wat minder bekeken. Wil je liever niet dat geïnteresseerden plots voor de deur staan? Vermeld dan duidelijk in de tekst dat rondleidingen enkel op afspraak doorgaan.

3. Wees eerlijk

Is je keuken eigenlijk aan renovatie toe? Zijn er nog vensters met enkel glas? Is je tuin vrij klein? Ook al lijkt het beter om deze minpunten wat te verbloemen in je zoekertje, wees toch maar eerlijk. Bezoekers en geïnteresseerde kopers zien tijdens de rondleiding sowieso in welke staat je woning is, dus een zoekertje vol onwaarheden heeft geen enkele zin. Integendeel zelfs: geïnteresseerden houden net van eerlijke verkopers.

4. Laat je lezers dromen

Je hebt je woning ingericht volgens jouw noden en die van je gezin. Vermeld in je zoekertje welke andere mogelijkheden er nog zijn, zodat geïnteresseerden niet puur op de huidige inrichting afhaken. Misschien kan je voortuin wel als parkeerplaats heraangelegd worden? Of zou de babykamer ook een dressing kunnen zijn? Leef je in andere situaties in en verleid ook kopers met andere behoeften.

5. Gebruik gouden woorden

Er zijn woorden die quasi alle geïnteresseerde kopers aanspreken, we sommen er hieronder enkele op. Gebruik deze termen in je zoekertje, tenzij ze natuurlijk helemaal niet van toepassing zijn op je woning.

  • Recent gerenoveerd
    Woningen die recent gerenoveerd werden, zijn vaak instapklaar en dus interessant voor heel wat kooplustigen. Beschrijf welke kamers je al hebt aangepakt en welke materialen je gebruikt hebt. Zet je renovatie-inspanningen maar extra in de verf.
  • Open ruimte met veel licht
    Loopt de woonkamer helemaal door tot in de keuken en vormt de leefruimte dus eigenlijk één grote open ruimte? Vermeld dit dan zeker in je tekst. Woningen met open ruimtes zijn namelijk erg in trek. Zorgt die open ruimte ook voor veel natuurlijk licht? Pak hier dan ook mee uit en illustreer met knappe foto’s.
  • Uniek
    Het woord ‘uniek’ trekt de aandacht en zorgt ervoor dat mensen doorklikken. Heeft je woning een ongewone architectuur, koos je voor een designkeuken of ligt je huis of appartement op een aangename locatie? Zet het unieke van deze elementen duidelijk in de kijker en trek zo de aandacht van de surfers.

Klaar om onze tips in de praktijk om te zetten?

Last but not least: zorg er ook voor dat je zoekertje gevonden wordt. Geen betere plaats daarvoor dan immoweb.be!
Wij zijn en blijven de nummer 1 voor al wie op zoek is naar een nieuwe woning.

Plaats een zoekertje

 

Meer artikelen