Vrouw die foto's maakt van huizen voor haar zoekertje
Leestijd: 2 min

5 tips voor foto’s die je zoekertje laten opvallen

Hoe meer je zoekertje opvalt, hoe sneller je je woning zal kunnen verkopen. Dé manier om aandacht te trekken, is om goede foto’s van je woning aan je zoekertje toe te voegen. Maar hoe breng je je huis of appartement goed in beeld? We geven je enkele tips waarmee je meteen aan de slag kan.

1. Zorg voor een nette woning, vol sfeer

Onze eerst tip ligt voor de hand, maar is zo belangrijk dat we hem toch geven: ruim je huis of appartement op voor je foto’s maakt. Zorg dat er geen vuile ramen, stapels papieren of verdorde planten te zien zijn. Neem ook alle persoonlijke spullen, zoals kindertekeningen of je verzameling colablikjes, weg. Creëer sfeer in huis door een boeket bloemen op tafel te zetten of gezellige kussens in je zetel te leggen.

2. Neem foto’s op een heldere dag

Licht is één van de kenmerken van een goede foto voor je zoekertje. Probeer je foto’s dus op een heldere dag te maken, zodat je maximaal gebruik kan maken van natuurlijk licht. Lukt dit niet? Maak je foto’s dan lichter met een fotobewerkingsprogramma, zoals Snapseed. Zorg er wel voor dat je foto’s realistisch blijven en vermijd het gebruik van filters.

3. Geef je foto’s een gevoel van ruimte

Laat je woning zo ruim mogelijk lijken op je foto’s. Gebruik hiervoor deze tips:

  • Neem horizontale foto’s
    Door liggende foto’s te maken toon je meer van elke kamer en komen alle ruimtes goed tot hun recht.
  • Laat je vloeren in beeld komen
    Probeer om de vloer van elke kamer mee op de foto te zetten, dat vergroot het gevoel van ruimte. Ga eventueel wat lager zitten om het perfecte beeld vast te leggen.
  • Ga in de hoek van de kamer staan
    Vanuit de hoek van de kamer kan je de volledige ruimte in beeld brengen waardoor de potentiële koper een mooi overzicht krijgen.

4. Breng veel in beeld, maar overdrijf niet

Neem zoveel mogelijk foto’s van je woning en je tuin. Laat elke ruimte aan bod komen en focus je op de pluspunten van je huis of appartement. Foto’s van de straat of de buurt zijn alleen van belang als ze een meerwaarde zijn voor je huis. Het spectaculaire uitzicht vanuit je woonkamer kan je dus wel in beeld brengen, de steenweg voor je deur beter niet. Hou er ook rekening mee dat jouw favoriete plekjes niet voor iedereen evenveel betekenen: neem een foto van je hele tuin, maar vermijd foto’s waarop enkel je vijver te zien is.

5. Denk na over je hoofdfoto van het zoekertje

Je hoofdfoto is het beeld waarmee je potentiële kopers moet overtuigen. Denk dus goed na over welke foto je eerst plaatst. Verkoop je een huis met een mooie voortuin? Neem dan een zonnige foto van het vooraanzicht van je huis. Gaat het echter om een studio in een groot gebouw, dan kies je beter voor een mooie overzichtsfoto van je interieur.

Laat je foto’s opvallen op de grootste zoekertjessite!

Ben je aan de slag gegaan met onze tips en heb je prachtige foto’s van je woning? Maak dan een zoekertje op Immoweb en laat je woning zien op de grootste zoekertjessite van het land.

Plaats je zoekertje op Immoweb

Meer artikelen