Een verrekijker op donkere achtergrond
Leestijd: 2 min

Zet je huurwoning in de kijker met een goed zoekertje

Wie een huis of appartement wil verhuren, mag zeker niet vergeten om voldoende aandacht aan een zoekertje te besteden. In een zee van huurwoningen is het belangrijk om op te vallen. Wij geven je 5 tips om een doeltreffend zoekertje op te stellen.

1. Geef zoveel mogelijk specifieke informatie

Kandidaat-huurders moeten op basis van enkele foto’s beslissen of jouw huis of appartement iets voor hen is. Maak het hen gemakkelijk en geef in de tekst zoveel mogelijk details mee. Vermeld de afmetingen van de kamers of beschrijf de materialen die je gebruikt hebt bij de herinrichting van de keuken. Beschrijf ook de buurt. Hoe ver ligt je woning van scholen en winkels? Woon je in een levendige of net heel rustige straat? Vertel het allemaal in je zoekertje.

2. Vermeld je adres

Maar liefst 71% van de bezoekers van immosites verwachten dat het exacte adres meegedeeld wordt. Zoekertjes zonder adres worden dus heel wat minder bekeken. Wil je liever niet dat geïnteresseerden plots voor de deur van de huidige huurder staan? Vermeld dan duidelijk in de tekst dat rondleidingen enkel op afspraak doorgaan.

3. Wees eerlijk

Is de keuken van je huurwoning eigenlijk aan renovatie toe? Zijn er nog vensters met enkel glas? Is je tuin of balkon vrij klein? Ook al lijkt het beter om deze minpunten wat te verbloemen in je zoekertje, wees toch maar eerlijk. Geïnteresseerde huurders zien tijdens de rondleiding meteen in welke staat je woning is, dus een zoekertje vol onwaarheden heeft geen enkele zin. Integendeel zelfs: kandidaat-huurders houden net van eerlijke verhuurders.

4. Laat je huurders dromen

De huidige huurder heeft jouw huis of appartement ingericht volgens zijn noden en die van zijn gezin. Vermeld in je zoekertje welke andere mogelijkheden er nog zijn, zodat kandidaat-huurders niet puur op basis van de huidige inrichting afhaken. Misschien zou de babykamer ook perfect een dressing kunnen zijn?  Beschrijf de mogelijkheden en verleid ook huurders met andere behoeften.

5. Gebruik gouden woorden

Er zijn woorden die quasi alle kandidaat-huurders aanspreken, we sommen er hieronder enkele op. Gebruik deze termen in je zoekertje, tenzij ze natuurlijk helemaal niet van toepassing zijn op de woning die je verhuurt.

  • Recent gerenoveerd
    Woningen die recent gerenoveerd werden, zijn vaak instapklaar en dus interessant voor veel huurders. Beschrijf welke materialen je gebruikt hebt en zet je renovatie-inspanningen maar extra in de verf.
  • Open ruimte met veel licht
    Loopt de woonkamer helemaal door tot in de keuken en vormt de leefruimte dus eigenlijk één grote open ruimte? Vermeld dit dan zeker in je tekst. Woningen met open ruimtes zijn namelijk erg in trek. Zorgt die open ruimte ook voor veel natuurlijk licht? Pak hier dan ook mee uit en illustreer met knappe foto’s.
  • Uniek
    Het woord ‘uniek’ trekt de aandacht en zorgt ervoor dat mensen doorklikken. Heeft je woning een ongewone architectuur, koos je voor een designkeuken of ligt je huis of appartement op een aangename locatie? Zet het unieke van deze elementen duidelijk in de kijker en trek zo de aandacht van kandidaat-huurders.

Verhuur je woning in 1-2-3 met de hulp van Immoweb

Ben je op zoek naar dé geschikte huurder voor jouw huis of appartement? Plaats een zoekertje op Immoweb en zet je woning in de kijker. Immoweb krijgt dagelijks tot vier keer meer bezoekers dan andere immosites en is dus de ideale partner voor elke verhuurder.

Plaats een zoekertje op Immoweb

Meer artikelen