vrouw ontdekt opgetogen app op smartphone
Leestijd: 3 min

Online huis kopen: ken je de Immoweb-app al?

Online een huis kopen hoeft geen soloavontuur te worden. In de Immoweb-app zijn wij jouw copiloot en maken we jouw zoektocht meteen een pak aangenamer. Weg keuzestress, wij zorgen ervoor dat je straks enkel de beste resultaten voor je krijgt. In deze blog tonen we je in 5 stappen hoe de Immoweb-app precies in elkaar zit!

Maar voordat we samen in onze Immoweb-app duiken, nog dit: een woning zoeken is uiteraard een zeer belangrijk fase in het koopproces. Maar informeer je zeker ook goed over het bepalen van je koopbudget, welke experten je eventueel inschakelt en hoe je je zo goed mogelijk voorbereidt op de effectieve aankoop van je toekomstige woning. En dan maar aan de slag!

Stap 1: downloaden maar!

Begin met het downloaden van de Immoweb-app in de Apple App Store of Google Play Store. De app is gratis en biedt je direct toegang tot duizenden vastgoedzoekertjes in heel België.

Stap 2: maak jouw eigen account aan

Door je eigen Immoweb-account aan te maken, kan je beroep doen op extra handige tools tijdens het zoeken van je nieuwe woning. Zo kun je:

 • Jouw favoriete zoekopdrachten opslaan
 • meldingen instellen voor nieuwe koopwoningen die aan je wensen voldoen
 • eenvoudig contact opnemen met de verkopers
 • je eigen zoekprofiel bepalen
 • je eigen financieel profiel koppelen op basis van je Immoweb-hypotheeksimulatie

Hoe meer gerichte informatie je met ons wil delen, hoe groter de kans op de ideale match. De Immoweb-app doet de rest voor jou!

Stap 3: stel je zoekcriteria in

De grote kracht van de Immoweb-App? Die zit in de supergedetailleerde zoekopdrachten. Een greep uit de verschillende zoekfilters:

 • Locatie
 • Type pand: huis, appartement, nieuwbouw
 • Woningstijl: villa, herenhuis, bungalow, boerderij, uitzonderlijk vastgoed…
 • Prijsvork
 • Bouwjaar
 • Energieklasse
 • Bewoonbare oppervlakte
 • Inrichting en tuin: keuken, meubilair, openhaard, zwembad…
 • Mogelijkheid tot virtueel bezoek
 • Openbare verkoop / lijfrente
moderne alleenstaande woning
De grote kracht van de Immoweb-App? Die zit in de supergedetailleerde zoekopdrachten.

Bovendien houden we ook rekening met mogelijke andere noden die je hebt als toekomstige koper. Ben je bijvoorbeeld specifiek op zoek naar:

 • Een vastgoedbelegging?
 • Een woning aangepast aan personen met een handicap?
 • Vrije beroepsruimte?

Ook deze criteria kan de Immoweb-app voor jou mee in rekening brengen tijdens je zoekopdracht. Zo is er voor ieder kopersprofiel wat wils.

Stap 4: neem contact op met de verkoper

Heb je online een woning gevonden die je ook wenst te kopen? Via de Immoweb-app neem je eenvoudig contact op met de verkoper of makelaar in kwestie. Gebruik de contactgegevens of het contactformulier in het zoekertje om meer informatie te vragen of een bezichtiging in te plannen.

Stap 5: bezoek de woning van jouw keuze

Via het zoekertje van een specifiek pand kun je niet alleen bijkomende informatie aanvragen over de woning, je kunt ook bij de verkopers polsen of het mogelijk is om langs te komen voor een bezoek.

Om een open deur in te trappen: een woning in het echt gaan bekijken, is natuurlijk cruciaal. Alleen op deze manier krijg je een volledig beeld van de woning en kun je bijkomende vragen stellen aan de eigenaar of makelaar zelf. Denk aan vragen over eventuele gebreken, herstellingen in het verleden, vergunningsgerelateerde kwesties, noem maar op.

Dit is ook hét moment om de buurt te verkennen en te voelen of dit echt de plek is waar je jezelf ziet wonen.

koppel bezoekt huis met vastgoedmakelaar
Via de Immoweb-app neem je eenvoudig contact op met de verkoper of makelaar.

Win bijkomende info in op de Immoweb-blog

En dan is het tijd om de knoop door te hakken. Zet nog eens alle voor- en nadelen voor jezelf op een rijtje en laat je vooral niet onder druk zetten. Een woning kopen, doe je namelijk maar één à twee keer in je leven. Zorg er dus voor dat je een doordacht besluit neemt op joùw tempo.   Heb je nog bijkomende informatie nodig over alles wat komt kijken bij een appartement of huis kopen, zowel online als offline? Op onze Immoweb-blog hebben we heel wat interessante informatie en inspiratie voor je verzameld. Ga dus zeker een kijkje nemen!

Ga aan de slag en download de Immoweb-app

Klaar om aan de slag te gaan? Wacht niet langer en download meteen de Immoweb-app voor iOs of Android. Alle succes in je zoektocht naar jouw ideale woning!

Gepubliceerd op 11 juli 2024

Meer artikelen