multimediatoestellen op bureau met still van interieurvideo
Leestijd: 3 min

Online je huis verkopen als een pro? Volg deze 3 stappen

Het online verkopen van je huis is een grote stap. Plots ben je interieurdesigner, homestager en online makelaar in één. Van het klaarstomen van je woning tot het creëren van het meest in het oog springende online zoekertje, elk detail telt. Wij delen onze beste tips om je woning succesvol te verkopen. Wordt Immoweb straks jouw ideale vertrekpunt?

Er zijn verschillende manieren om je woning te verkopen. Hetzij via een makelaar of notaris, hetzij via een openbare verkoop. Of je kan het helemaal zelf doen, bijvoorbeeld door een online zoekertje op je doelpubliek los te laten. Klinkt goed? Aan het werk dan, maar first things first!

1. Renoveer (energetisch) en repareer waar nodig

De woning die jij straks in de markt zet, moet hoge ogen gooien en massaal monden doen openvallen. Het komt er dus op aan om de best mogelijke versie van jouw pand te presenteren aan potentiële kopers. Hoe ga je aan de slag?

Een aantrekkelijke woning is een woning die zo goed mogelijk voorbereid is op de uitdagingen van vandaag, morgen én liefst ook overmorgen. Een huis waar energie-efficiënt wonen dagelijkse kost is, heeft meer dan een streepje voor in de woningmarkt. Zorg er dus voor dat de EPC-score van jouw woning op en top is en overweeg waar nodig een energetische renovatie.

Besteed daarnaast evenveel aandacht aan de intrinsieke staat van je woning en de aanwezige materialen. Mankementen kunnen kopers afschrikken of hen een extra reden geven om te onderhandelen over de prijs. Zorg er dus voor dat alles in goede staat is en dat er geen sprake is van zichtbare of verborgen gebreken.

vrouw neemt foto met tablet van interieur
Uit ervaring weten we dat foto’s van hoge kwaliteit meer potentiële kopers aantrekken, die op hun beurt de verkoopprijs de hoogte injagen.

2.  Creëer een online zoekertje dat blijft hangen

Van zodra jouw woning helemaal op punt staat, is het tijd om je woning online te doen schitteren. Op Immoweb ben je uiteraard aan het juiste adres om je zoekertje aan een zo groot mogelijk publiek te tonen. Maar hoe zorg je ervoor dat net dat ene zoekertje boven de massa uittorent?

Bespaar niet op kwalitatieve foto’s

Foto’s zijn het eerste wat potentiële kopers te zien krijgen wanneer je jouw woning online verkoopt. Uit ervaring weten we dat een sterke fotograaf allesbehalve weggegooid geld is. Foto’s van hoge kwaliteit trekken namelijk meer potentiële kopers aan, die op hun beurt de verkoopprijs de hoogte in jagen.

Laat je woning vanuit ieder perspectief zien

Hoe meer potentiële kopers kunnen opmaken uit je gekozen beeldmateriaal en hoe sterker je hun verbeelding kunt activeren, hoe groter de kans op verkoopsucces. Hou daarom altijd de volgende tips in het achterhoofd:

  • Breng iedere gevel van je woning duidelijk in beeld en vergeet je tuin niet
  • Toon de belangrijkste ruimtes in huis vanuit zoveel mogelijk hoeken
  • Daglicht legt de mooiste details van je ruimte bloot. Kies de dag van je fotoshoot dus zorgvuldig uit
  • Prikkel de fantasie van je kopers: kleed je ruimtes minimaal en neutraal in, zodat zij zich al perfect kunnen inbeelden hoe zij de woning zouden inrichten
  • Vergeet de pièces uniques niet op de gevoelige plaat vast te leggen: een open haard, originele houten balken of karaktervolle vloeren… Pak uit met wat jouw woning net zo authentiek en uniek maakt
  • Video brengt jouw woning nog meer tot leven. Misschien kun je zelfs een dronevideo overwegen?
  • Creëer jouw eigen virtuele tour om letterlijk elk hoekje van jouw woning te tonen. Een pluspunt voor potentiële kopers die moeilijker tot bij jou geraken.  


Verkoop je woning ook in woorden

Jij weet als geen ander welke sfeer jouw woning oproept en wat van jouw huis net een thuis maakt. Gebruik levendige en aantrekkelijke taal om dat gevoel over te brengen op geïnteresseerde kopers. Ga niet over-the-top, maar hou het authentiek en eerlijk. Heb je moeite met de juiste woorden te vinden? Misschien dat ChatGPT jou al mooi op weg kan zetten?

Afficheer de juiste prijs

Een correcte prijszetting is cruciaal. Te hoog en je schrikt kopers af, te laag en je doet jezelf tekort. Doe onderzoek naar vergelijkbare woningen in je omgeving, overweeg een schatting door een professional of vraag een vrijblijvende schatting aan bij Immoweb.

Plaats je zoekertje online en go social

Tijd om je zoekertje online te plaatsen. Ga meteen aan de slag op Immoweb en vergeet daarna de link niet te delen op je social mediakanalen om je bereik nog wat te vergroten.

dronebeeld villa met zwembad en ruime tuin
Video brengt jouw woning nog meer tot leven in een online zoekertje. Misschien kun je zelfs een dronevideo overwegen?

3. Stel je woning open voor je potentiële kopers

Of je nu beslist om geïnteresseerde kopers afzonderlijk langs te laten komen voor een woningbezoek of een soort van open house organiseert: presenteer jouw woning op haar allerbest.

Wil je helemaal niets aan het toeval overlaten? Heb je al ooit van home staging gehoord? Dit is het professioneel inrichten van je woning om het pand zo aantrekkelijk mogelijk te doen overkomen. Je hoeft geen fortuin uit te geven. Focus op het benadrukken van de sterke punten van je huis en het creëren van een warme, uitnodigende sfeer.

En dan is het tijd voor de allerlaatste stap richting verkoop. Alle succes met het overeenkomen van een geschikte verkoopprijs!

Online je huis verkopen: schitter op Immoweb

Je woning online verkopen, is een avontuur waarbij elke stap telt, van de voorbereiding tot het moment dat je zoekertje live gaat. Met de juiste aanpak verkoop je jouw woning snel en tegen een mooie prijs.

Ben je straks klaar om jouw woning te verkopen? Keer dan zeker terug naar Immoweb en plaats jouw zoekertje bij ons online. Jouw droomkoper zit waarschijnlijk nu al ergens op je te wachten!

Plaats jouw woning op Immoweb

Meer artikelen